Суђење

Миљатовић прије убиства Башића вјежбао пуцање

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2023. 14:15

Свједочењем Радослава Вокића, Марка Иличића и Јовице Михајловића у Суду БиХ је настављено суђење Далибору Раилићу, Александру Миљатовићу, Игору Репајићу, Харису Гредељу, Мирјани Вујовић, Жељку Симићу и Горану Гвоздену, који се, између осталог, терете за организовани криминал, убиство начелника приједорске полиције Раденка Башића, прање новца, те шверц дроге.

Оптужени Миљатовић је, прије хапшења, био упослен у аутолимарској радњи чији је власник био свједок Вокић. Одговарајући на питања тужиоца Дубравка Чампаре, Вокић је казао да је Миљатовић за Божић 2021. године долазио на његово имање у село Крухари, код Санског Моста, преносе сарајевски медији.

"Касније сам од полиције сазнао да је Миљатовић, који је на посао долазио BMW-ом, а касније и Аудијем, тада ишао у шуму како би пуцао из пиштоља. Миљатовић им је рекао гдје су чауре, па сам ја полицајце водио у шуму да их траже, рекао је свједок, наводећи да је Миљатовић три дана прије убиства начелника приједорске полиције Раденка Башића и на дан злочина дошао иза девет сати на посао, али да то није било ништа неуобичајено.

"Знам да је тај дан био у тренерци. Није имао униформу у којој смо сви иначе били”, присјетио се Вокић.

Оптужени Миљатовић је свједока поздравио са "Помоз‘ Бог", на шта му је свједок узвратио "Бог ти помог‘о", а предсједавајући Вијећа судија Мирослав Јањић их је упозорио казавши да се у судници користе "традиционални, комерцијални поздрави".

Јовица Михајловић, аутомеханичар из Прњавора, казао је да је возило Oпел астра плаве боје продао преко ПИК-а двојици мушкараца који су се довезли BMW-ом, србијанских ознака.

У оптужници се, наиме, наводи да је 21. марта 2022. ујутро Миљатовић довезао у Приједор Oпел астра караван плаве боје, који му је дао оптужени Репајић. Истим возилом је Миљатовић побјегао у Градишку, а потом назвао Репајића и тражио да дође по њега, што је овај и учинио. Одвезао га је из Градишке у Бањалуку, да би након тога, како пише у оптужници, Репајић с циљем прикривања трагова убиства, одвезао на отпад возило које је кориштено у припреми убиства.

Суђење се наставља 4. октобра саслушањем три нова свједока. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.