Језив злочин

Министар полиције: Вањин отац организовао отмицу рођене кћерке!

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2023. 10:09

Отмицу Вање Горчевске (14) организовао је њен отац, рекао је на конференцији за медије министар унутрашњих послова Оливер Спасовски.

"Министарство унутрашњих послова је у координацији и под руководством јавног тужилаштва током протекле ноћи расвијетлило случај, докази су обезбијеђени. Нисмо дошли до исхода који смо сви жељели, већ су два лица убијена, малољетница и лице из Велеса, који су сахрањени једно у околини Скопља, друго у околини Велеса", рекао је министар Оливер Спасовски на конференцији за новинаре.

Ово је мушкарац чије је тијело пронађено поред Вањиног

Ово је мушкарац чије је тијело пронађено поред Вањиног

"Предузете мјере су нас довеле до извршилаца овог гнусног дјела. Петоро особа је осумњичено, тројици је одређен притвор, једно је ван земље, а отац малољетнице је приведен и саслушан“, рекао је Спасовски.


"Мотив је користољубље, гдје је једно лице у договору и са знањем члана породице, организовало извршење дјела како би се изнудио новац од мајке, и како би сви имали користи од тога", додао је он.

Хорор добио ново поглавље: Познат разлог свирепог убиства Вање (14)

Хорор добио ново поглавље: Познат разлог свирепог убиства Вање (14)

"Старија особа из Велеса нема никакве везе са малољетницом, али му је због повезаности са једним од осумњичених одузето возило, па је малољетница одведена са улаза у резиденцију након што је отац претходно подијелио информације о "времену када је била сама код куће", рекао је Спасовски.

"Главни организатор и извршилац који је 27.11.2023. године негдје око 11 часова убио малољетницу из пиштоља у страху од доказа до којих би Министарство унутрашњих послова могло доћи, починио је овај злочин. Учинићу све да ово чудовиште доведем правди чим крочи на наше тло", рекао је Спасовски.

Расписана потјерница за осумњиченим за убиство мале Вање

За Љ. П., који се сумњичи за убиство мале Вање из Скопља, биће расписана међународна потјерница, саопштио је тужилац Гаврил Бубевски.

Како је наведено, за неколико особа је одређен притвор до 48 сати.

Бубевски: Имамо признање од осумњичених

"Имамо признање осумњичених ко је за шта одговоран", рекао је главни јавни тужилац Гаврил Бубевски.

"Починили су два кривична дјела киднаповања која се односе на фаворизовање и убиство, што су квалификована кривична дјела због повезаности извршилаца, добија најтежу квалификацију и кажњава се најстрожом казном која се може изрећи у Македонији", рекао је Бубевски.

Он је истакао да је одређен притвор од 48 сати ради обраде доказа и обдукције тијела, након чега ће МУП изаћи са одговарајућим извјештајем и јавно тужилаштво отворити поступак, након ће моћи да испричају више детаља.



Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок