Istraga u toku

Misterija pada aviona u Puli: Ovo je za FBI

  • Извор: 24сата.хр
  • 03.04.2023. 19:01

Pad aviona na aerodromu u Puli još nije u potpunosti razjašnjen, a čini se da je pod registarskom oznakom bila zavedena sasvim druga letjelica.

U padu ultralakog aviona u Puli 31. marta poginule su dvije osobe njemačkog državljanstva, a letjelica je bila tipa Flight Design CTSW njemačkih registarskih oznaka, objavila je danas Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju. 

"Dana 31. marta 2023. godine oko 12:31 prema lokalnom vremenu, prijavljen je pad aviona tipa Flight Design CTSW, njemačkih registarskih oznaka DMVPP, na Zračnoj luci Pula. Avion je poletio iz Zračne luke Pula (LDPL) prema slovenačkoj zračnoj luci Portorož (LJPZ) te je pao na udaljenosti od 50 metara od uzletno-sletne staze u Zračnoj luci Pula", naveli su i dodali:

"U avionu su se nalazile dvije osobe njemačkog državljanstva, koje su smrtno stradale".

Sad je i zvanično potvrđeno da je pao avion Flight Design, a ne Pipistrel, kako su govorile prve nezvanične informacije. Ali čini se da informacija o pogrešnom tipu letjelice nije bila tek puka pogreška.

Prema informacijama hrvatskih medija, izvor te zabune leži u činjenici da je avion koji se srušio zapravo bio registrovan kao Pipistrel.

U pulskoj zračnoj luci o tom slučaju ne žele govoriti, već upućuju na Agenciju za istraživanje nesreća, gdje danas niko nije odgovarao na pozive.

Nezvanično, međutim, "24sata.hr" saznaje da je zbog pogrešno registrovanog aviona u toku velika istraga koja bi trebalo da razjasni kako se to moglo dogoditi. 

"To je veliko iznenađenje. Ne možete samo tako zamijeniti dva različita tipa. Sad smo svi iznenađeni zbog toga. Ovo vam više nije za policiju, nego za FBI, da tako kažem", figurativno objašnjava neimenovani izvor portala, navodno dobro upućen u slučaj.

Do sada nije objavljen ni identitet poginulih osoba, a tek je danas službeno potvrđeno da je riječ o njemačkim državljanima. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.