Именовања

Митровић нови главни тужилац у Бањалуци, Рауковићева у Добоју

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас Младена Митровића за главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, а Оливеру Рауковић на мјесто главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Добоју, сазнаје АТВ.

На сједници ће бити именован и нови предсједник Основног суда у Бањалуци, као и троје судија Врховног суда Републике Српске.

Очекује се и именовање вршиоца дужности предсједника Окружног привредног суда у Бањалуци након што је досадашњи предсједник суда Игор Дабић суспендован због кривичне истраге коју спроводи Тужилаштво БиХ.

Очекују се именовања осам судија Кантоналног суда у Сарајеву и судије Апелационог суда у Брчком.

Младен Митровић је годинама био на позицији главног тужиоца ОЈТ Приједор, а раније је радио у МУП-у Републике Српсе и као тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

Оливера Рауковић је досада обављала функцију вршиоца дужности главног тужиоца у Добоју, након што је Жељка Радовић именована на мјесто главног тужиоца Републичког јавног тужилаштва Српске. Засада није познато ко ће замијенити Митровића у приједорском тужилаштву.

На мјесто предсједника Основног суда у Бијељини именован је Осман Мујкић, судија овог суда.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)