Radojevo

Mještani: Dječak koji je sjekirom napao majku i sina bio u hraniteljskoj porodici

  • Извор: Курир
  • 14.05.2023. 17:39

Dječak (13) iz Radojeva, u noći između subote i nedjelje, napao je sjekirom i nožem M.S (17) i njegovu majku V.S (57).

Na mladića i njegovu majku, dječak je nasrnuo u njihovoj kući. Po nalogu nadležnog tužilaštva, zrenjaninska policija je uhapsila dječakovog oca (31) i odredila mjeru zadržavanja do 48 časova.

"On (dječakov otac, prim. aut) se tereti da je izvršio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica. Postoji osnovana sumnja da je njegov trinaestogodišnji sin, sjekirom i nožem, ranio pedesetsedmogodišnju ženu i njenog sedamnaestogodišnjeg sina, nanijevši im teške tjelesne povrede opasne po život. Trinaestogodišnji maloljetnik je doveden u prostorije policije i dalji rad na ovom slučaju je u toku", stoji u saopšenju zrenjaninske policije.

Krivična prijava, ali u redovnom postupku biće podnijeta i protiv dječakove majke, takođe zbog zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica.

M.S. je zadobio više uboda nožem u predjelu grudi i sjekirom u predjelu glave, dok je njegova majka V.S. zadobila povrede glave. U Radojevu, banatskom selu na samoj srpsko rumunskoj granici, muk i nevjerica.


Poznato stanje žene koju je dječak napao sjekirom

Poznato stanje žene koju je dječak napao sjekirom

"Dječak je i ranije bio problematičan, ali ne znamo šta bi mogao da bude motiv. I mi smo iz medija saznali šta se desilo. Koliko je nama poznato, dječak je živio u bakinoj kući, iako mu u Radojevu žive roditelji. Dječak je prvo od petoro djece u porodici. Jedno vrijeme boravio je u hraniteljskoj porodici. Na insistiranje njegove bake, prešao je da živi kod nje", ispričali su mještani, prenosi "Kurir".

Čovjek koji živi sa bakom dječaka rekao je da su on i M.S. bili dobri prijatelji, ali da mu nije jasno zašto se ovo dogodilo. Po njegovim riječima, verovatno su se posvađali.

"Kad je čula šta se dogodilo, pozlilo joj je. Potražila je ljekarsku pomoć u Domu zdravlja, u susjednoj Srpskoj Crnji", rekao je ovaj čovjek.

Dežurna ekipa Doma zdravlja u Srpskoj Crnji prva je pritekla u pomoć povrijeđenima. U toj ustanovi je rečeno da su povrede nanijete nožem i sjekirom, i da su pacijente prebacili u zrenjaninsku bolnicu.

Pacijenti zbrinuti u Zrenjaninu i Novom Sad

M.S. (17) operisan je u zrenjaninskoj bolnici. U teškom je stanju i smješten na intenzivnoj njezi. Njegova majka V.S. (57) primljena je na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine zbog povrede glave.

"Nakon prijema u Urgentni centar KCV sprovedena je adekvatna dijagnostika i primarni hirurški tretman. Pacijentkinja je stabilnog opšteg stanja hospitalizovana na Klinici za neurohirurgiju gdje se sprovodi dalji intenzivni konzervativni tretman i monitoring", saopštio je Siniša Knežević, portparol KCV.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.