Код Теслића

Мјештани Младиковина за АТВ о пожару: Гори небо, гори земља

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 19:23

Тривунце је опасао пламен. Пожар се са око на 20 хектара ниског растиња и шуме, проширио и стигао међу куће. Дувао је незапамћен јак вјетар. Пламен је на неким мјестима, изнад земље, био и више од пет метара. Било је језиво, причају мјештани Младиковина.

“Гледала сам овако пламен иза брда. Била пошла горе, нисам смјела, вјетар“, прича нам Љубица Савић, мјештанин Младиковина, Теслић.  Н:Јесте се бојали да ће доћи до ваше куће?, „О како нисам.“

„Гдје ноћ, па ти то видиш, гори небо, гори земља, ружно, стварно ружно“. прича Милорад Савић мјештанин Младиковина, Теслић.

„Страшно је то било, не дао Бог никоме, хвала Богу само није било људских жртава“, рекла је Јованка Савић, мјештанин Младиковина, Теслић. 

Мјештани и данас у шоку. Збрајају штету, обилазе њиве и воћњаке. Кажу, око 40 домаћинстава избјегло је праву катастрофу. 

„Тако да смо се и устрашили, не знамо куд' ћемо побјећи, ни шта ћемо са стварима. Мени је одмах пало на памет документе и што има се пара у џеп и бјежати“, каже Драгомир Ковановић мјештанин Младиковина, Теслић. 

„Филмски је све било. Неописиво. Седам до десет километара површине земљишта, ниског растиња, боровине“, наводи Драгиша Ковановић мјештанин Младиковина, Теслић. 

А теслићки ватрогасци не памте опаснији посао. Надљудским напорима пожар су гасили осам сати. Уз њих су били и мјештани, шумари, полицајци. Слога, а касније и киша, спасили су село. 

„Јуче од 16 часова пожар је трајао негдје синоћ до два послије поноћи, око 00 часова киша нас је спасила“, изјавио је Радислав Ђурић, предсједник мјесне заједнице Младиковине, Теслић.

„Ноћ је била јако захтјевна, јако опасна. Вјетар је толико дувао да у тренутку кад вјетар промијени правац сви људи и ватрогасци су у једном тренутку били угрожени“, рекао је Саво Бубић, старјешина Територијалне ватрогасне јединице Теслић. 

А иза ватрогасаца је истинска бесана ноћ. Осим у Младиковинама, пожар су гасили на још двије локације у Теслићу. Помогле су им и колеге из Добровољног ватрогасног друштва Очауш. Шта је проузроковало пожар и село дигло на ноге, показаће истрага.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм