Poslije udesa u kojem su četiri mlade osobe poginule

Mještani opisali užas koji su zatekli poslije udesa: Za neke nije bilo pomoći, bili su mrtvi

  • 09.08.2019.11:57

Čula se strahovita eksplozija, kao da je neka bomba eksplodirala, ali odmah smo znali da se nešto strašno desilo na Ibarskoj magistrali.

Ovako pričaju žitelji Županjca, koji su među prvima stigli na lice mjesta stravičnog udesa koji se dogodio noćas sat poslije ponoći i u kom su život izgubile četiri mlade osobe, dok su četiri teško povrijeđene.

"Kada smo stigli do puta prizor je bio stravičan. U automobilu, koji je sletio s magistrale, mladi ljudi nisu davali znake života, a povrijeđeni su iz sveg glasa zapomagali, dozivali pomoć… Krv se ledila koliko je sve bilo stravično i tragično", pričaju mještani.

Kako je Blic saznao na licu mjesta vozač "dačije", taksista, uključivao se sa sporednog puta iz Bogovađe na Ibarsku magistralu, u pravcu Beograda, odnosno Lazarevca. U tom trenutku, BMW, koji se kretao iz pravca Čačka, odnosno Ljiga, svom silinom je udario "dačiju" od pozadi, gurao je više od 70 metara, a onda je sletila sa puta niz bankinu, u livadu.

Kako saznajemo, jedna od žrtava je dvadesetogodišnja Katarina Ivanković, koja se nalazila u BMW.

"Odmah su stigli policija, hitna pomoć i vatrogasci", kažu očevici i dodaju, "Vatrogasci su za samo nekoliko minuta isjekli lim kako bi ljekari hitne pomoći mogli da priđu unesrećenima u "dačiji", koja je bila toliko smrskana, da na prvi pogled nije moglo da se prepozna koji je automobil u pitanju. Za neke, na žalost, nije bilo pomoći, već su bili mrtvi".

Ekipa lajkovačke hitne pomoći, saznajemo, jednog povrijeđenog prebacila je u Opštu bolnicu u Valjevo, ali je zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja odmah upućen u Beograd.

Vatrogasci iz Lazarevca morali su, pričaju žitelji Županjca, da sijeku lim iz BMW kako bi izvukli povrijeđene.

"Cijeli život smo pored Ibarske magistrale, svakakve nesreće su se dešavale, ali nešto ovako stravično nikada do sada nismo vidjeli. Tijela su bila unakažena, na livadi u koju su vozila sletila, svuda su bili krv, delovi limarije, plastike, polomljene stvari iz automobila", pričaju mještani sela Županjac.

Vozač BMW, dvadesetsedmogodišnji N. M. uhapšen je i priveden zbog sumnje da je izazvao stravičnu saobraćajanu nesreću.