Kopaonik

Mladić i djevojka sletjeli motornim sankama u uvalu i poginuli

  • Извор: Блиц
  • 19.03.2023. 14:19

Tokom noći došlo je do tragedije na Kopaoniku kada je vozeći motorne sanke nastradalo dvoje mladih ljudi. Nesreća se dogodila kada su mladić Dragan V. (39) i djevojka Irena R. (35) sletjeli sankama u uvalu i prevrnuli se.

Kako "Blic" saznaje, dvije devojke su bile u kafeu "Grin" na Karaman Grebenu do samog zatvaranja lokala. Tada su pitale da li može neko da ih poveze. Javila su se dvojica mladića koji su bili sa sankama.

Dragan V. iz Aleksandrovca je upravljao motornim sankama, a Irena R., djevojka koja je sela sa njim na sanke je iz Novog Sada. Oni su bili na sankama koje su se prevrnule u uvali nakon čega su se kotrljali pedesetak metara.

„Oni su bili u kafiću koji se nalazi na vrhu staze Karaman, nisu se poznavali. Upoznali su se u kafiću i devojka ga je zamolila da je motornim sankama spusti do podnožja planine. Seli su na motorne sanke i na jednom prevoju, takozvanoj skakaonici, najverovatnije zbog prebrze vožnje pali su sa sanki“, kaže izvor "Blica".

Kako saznaje navedeni list, tijelo muškarca pronađeno je na oko 20 metara od sanki, a sanke su bile preko tijela djevojke.

Uzrok smrti biće utvrđen na obdukciji. Pretpostavlja se da su u pitanju brojni prelomi i krvarenja.

Tijelo je zatekao radnik Gorske službe spasavanja koji je slučajno tu prolazio. On je pozvao policiju.

Kako saznaje „Blic“, mladić i djevojka davali su znake života, pokušana je reanimacija, ali nisu uspjeli da ih spasu.

„Spasioci su bili van radnog vremena i van radnog vremena staza, slučajno su se našli na licu mjesta. Odmah su počeli reanimaciju i zvali kolege koje su u smjeni. Kada su oni stigli prevezli su dvoje pronađenih mladih lica sankama i tabačem uz podršku Skijališta Srbije u trauma centar, ali nije im bilo spasa“, rečeno je ranije agenciji Rina.

Prema riječima upućenih, ova nesreća se dogodila na neobilježenom dijelu staze.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.