Na Instagramu

Drama u Bihaću: Mladić zaprijetio masakrom u Ekonomskoj školi

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2023. 11:03

A.Z. iz Bihaća zaprijerio je u objavi na Instagram nalogu da će izvršiti sličan masakr onom koji se juče desio u beogradskoj osnovnoj školi.

On je zaprijetio da će ubiti učenike i radnike u Ekonomskoj školi.

"Onaj dječak što je ubio osmoro djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror”, stoji u objavi.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je i potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Telefon krije mračne tajne: Novi detalji iz istrage, evo šta je Kosta pretraživao

Telefon krije mračne tajne: Novi detalji iz istrage, evo šta je Kosta pretraživao

“Imamo informaciju. Obavještava se i tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloljetan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo”, rekao je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK za portal “Avaza“.

Prijetio silovanjem

Inače, ovaj dječak je i ranije bio sklon prijetnjama i zastrašivanju.

On je u oktobru prošle godine snimio video u kojem potvrđuje da je već silovao, te da će to sa zadovoljstvom uraditi opet.

Dječak otkrio motiv napada u školi

Dječak otkrio motiv napada u školi

"Pozdrav ljudi, ja sam A. Z. i ja sam silovao curicu od 12 godina i to ću opet uraditi i ne može mi ništa. To ću opet uraditi. Silovaću ih. Kad vidim tu istu curu, opet ću je silovati, tako da znate. Jesam silovao, i šta hoćete", poručio je maloljetni mladić u svom obraćanju na Instagramu.

Kako su mediji tada pisali, roditelji maloljetnika su policijski službenici pa zbog toga vjerovatno poručuje da mu ne možete ništa.

Svekra gađala mandarinama, pa dobila batine od muža

Svekra gađala mandarinama, pa dobila batine od muža

Podsjećamo, juče ujutru oko 8.40 časova učenik K.K. (14) došao je u školu sa dva pištolja i pucao na učenike i osoblje škole. Tom prilikom stradao je radnik obezbjeđenja škole te osam učenika, dok je povrijeđeno šest učenika i jedna učiteljica.

Kako je juče rekao načelnik PU Beograd Veselin Milić  dječak je ovaj stravičan zločin planirao mjesec dana i pronađen je detaljan plan u stanu u kojem živi.

Pratite nas i putem Vibera!