Дисплински поступак

МУП чисти своје редове: Отпуштен полицајац који је оптужен за крађу 19 пиштоља

Полицајац ПС Соколац Александар Тошић (48) отпуштен је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске због теже повреде радне дужности, потврђено је АТВ-у.

Како је саопштио МУП РС отказ је усљедио по одлуци дисциплинске комисије, након окончања првостепеног дисциплинског поступка.

”Полицијском службенику А.Т. изречена је дисциплинска мјера прекида раднога односа због теже повреде радне дужности, односно злоупотреба или прекорачење овлашћења, те понашања у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства”, наводи се у саопштењу МУП РС.

Подсјетимо, против Тошића је недавно потврђена оптужница због сумње да је из депозита ПС Соколац украо 19 пиштоља које је продао за 2.300 КМ, тако што је пиштоље у кутији оставио поред пута, преузевши коверту с новцем.

Оптужницу је подигло Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву које Тошићу на терет ставља да је починио злоупотребу службеног положаја или овлашћења за које је запријећена казна од једне до пет година затвора.

У оптужници се наводи да је Тошић у октобру 2021. године ушао у канцеларију колеге Ђ.К. који је био задужен за вођење депозита.

”Откључао је просторију депозита и украо 19 пиштоља који су били запаковани у папирне кесе, на начин да је с паковања скинуо наредбе за депоновање, а пиштоље ставио у картонску кутију коју је по договору с познаником однио и оставио на локалитет звани Девет стражара у близини магистралног пута Рогатица - Устипрача, а преузео унапријед припремљену коверту с 2.300 КМ на име откупа ових пиштоља”, наводи се у оптужници.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.