Steže se obruč oko

MUP Srpske u akciji zbog milionske prevare u Crnoj Gori: Zaplijenjene velike pare - FOTO

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2023. 14:38

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, jutros su započeli realizaciju akcije kodnog naziva "Lovćen", kojom je rasvijetljena milionska prevara u Crnoj Gori.

Prevara je počinjena 12. aprila ove godine, kada je nepoznata osoba koristeći falsifikovani lični dokument podigla sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1.300.000 evra.

"Na području Banja Luke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste lica inicijala S.K, I.A. i M.D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava - oko 3 kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog KD, ali i drugih krivičnih djela propisanih KZ Republike Srpske", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Filmska prevara

Podsjećamo, ženska osoba je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona evra.


Žena koristila lažna dokumenta i podigla 1,3 miliona evra iz banke

Žena koristila lažna dokumenta i podigla 1,3 miliona evra iz banke

Iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtijevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O.

Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Ušetala sa rancem i uzela novac

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм