Nije isplivao

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta je TikToker iz Kine

  • Извор: Кликс
  • 07.02.2023. 16:50

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, nije državljanin Malezije kako je mostarska policija dobila prve informacije, već državljanin Narodne Republike Kine.

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je za Klix.ba da je došlo do nesporazuma prilikom prvog uviđaja, jer je pronađen novčanik s malezijskim dokumentima, ali se istražnim radnjama utvrdilo kao je riječ o 30-godišnjem TikTokeru iz Kine o čemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

"On je te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića, gdje su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona", kazao je Marić za Klix.ba.

Prema policijskim saznanjima mladić je odmah po dolasku u apartman ostvario stvari, uzeo ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio.

Njegov tragični skok su snimili građani koji su video dijelili na društvenim mrežama.

Policija je ustanovila da je mladić neko vrijeme boravio u BiH, a saznalo se kako je upravo on krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada. Očito je sve bilo za potrebe snimanja na TikToku.

Potraga za njegovim tijelom još se nastavlja, a ronilački tim Interventne spasilačke službe Mostar tokom proteklog vikenda je pretraživao Neretvu ispod Starog mosta bez rezultata.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина