Nije isplivao

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta je TikToker iz Kine

 • Izvor: klix.ba
 • 07.02.2023.16:50

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, nije državljanin Malezije kako je mostarska policija dobila prve informacije, već državljanin Narodne Republike Kine.

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je za Klix.ba da je došlo do nesporazuma prilikom prvog uviđaja, jer je pronađen novčanik s malezijskim dokumentima, ali se istražnim radnjama utvrdilo kao je riječ o 30-godišnjem TikTokeru iz Kine o čemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

"On je te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića, gdje su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona", kazao je Marić za Klix.ba.

Prema policijskim saznanjima mladić je odmah po dolasku u apartman ostvario stvari, uzeo ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio.

Njegov tragični skok su snimili građani koji su video dijelili na društvenim mrežama.

Policija je ustanovila da je mladić neko vrijeme boravio u BiH, a saznalo se kako je upravo on krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada. Očito je sve bilo za potrebe snimanja na TikToku.

Potraga za njegovim tijelom još se nastavlja, a ronilački tim Interventne spasilačke službe Mostar tokom proteklog vikenda je pretraživao Neretvu ispod Starog mosta bez rezultata.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.