Zastupa ga poznati advokat

Muškarca iz BiH terete da je unakazio ženu: Sipao joj kiselinu i odsjekao dio prsta

  • Izvor: nezavisne.com
  • 27.03.2023. 21:54

U Regionalnom sudu u Beču danas je održano ročište četrdesetjednogodišnjem muškarcu iz BiH, koji se tereti da je teško povrijedio i skoro unakazio državljanku Bugarske, a sve kako bi naplatio odštetu od osiguravajućih kuća za povredu na radu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, riječ je o ponovljenom suđenju nakon što je uložena žalba poslije okrivljujuće presude.

Mediji prenose da je žrtva ovog prevaranta došla iz Bugarske u Beč 2017. godine u potrazi za boljim životom. Kako je, navodno, bila nepismena, ovaj četrdesetjednogodišnjak ju je podlo iskoristio. On je iscenirao nezgode na radu, a kasnije naplaćivao odštete od osiguranja.

U ljeto 2018. godine, ovaj državljanin BiH je navodno smislio podmukli plan i izazvao nezgodu na radu prilikom čišćenja.

On je navodno Bugarki kapnuo hlorovodoničnu kiselinu u lice i opekao oko. Potom je žrtvu odveo u bolnicu. U bolnici je izjavio da se žena povrijedila dok je čistila - jako sredstva za čišćenje prsnulo joj je u oči.

Samo tri sedmice nakon "nesreće" sa hlorovodoničnom kiselinom sa Bugarkom je otišao u Mađarsku. Tamo je ženu uz pomoć još jednog muškarca vezao za vrata i navodno joj odsjekao vrh palca lijeve ruke. Opet je, kako se navodi, ovaj incident proglasio nesrećom na radu i od tri osiguravajuća društva naplatio ukupno 25.000 evra.

Inače, optuženog zastupa poznati advokat Matijas Burger. Mediji prenose da je sljedeće ročište zakazano za maj.

Tagovi: