Огласило се Тужилаштво БиХ

На ГП Брод спасена дјевојчица (5) - Била жртва међународне трговине људима

  • Извор: Агенције
  • 17.04.2024. 12:17

Тужилац из Одсјека за кријумчарење људи и трговину људима Тужилаштва БиХ координирао је активности у сарадњи са Службом за послове са странцима БиХ и Граничном полицијом БиХ, који су приликом контроле робе и путника редовне аутобуске линије на граничном прелазу Брод детаљним анализама открили и идентификовали жртву међународне трговине људима.

Идентификована жртва је петогодишња дјевојчица која се налазила у пратњи страног држављанина.

Страни држављанин је по налогу поступајућег тужиоца задржан у Служби за послове са странцима БиХ, а жртва је у складу са правосудним смјерницама за заштиту жртава трговине људима адекватно збринута и смјештена у сигурну кућу.

Жртви је додјељен специјални старатељ за дјецу стране држављане без пратње и жртве трговине дјецом.

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Наведена дјевојчица, налази се у бази потрага за особама за којима трагају међународне институције, те је поступајући тужилац у сталној комуникацији са надлежним тужилаштвом и полицијом у Висбадену, Њемачка, а подузимају се активности на реализацији враћања дјетета мајци.

Тужилаштво БиХ се захваљује на ефикасној и професионалној сарадњи инспекторима Службе за послове са странцима БиХ и сигурној кући која је пружила подршку у овим активностима.

(Извор: Црна Хроника)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: