ПУ Бањалука

Начелник Котор Вароши осумњичен за неизвршавање судске одлуке

ПУ Бањалучка поднијела је пријаву против Зденка Сакана, начелника општине Котор Варош, због сумње да је починио кривично дјело неизвршавање судске пресуде.

Пријава је поднесена Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

”Лице З.С. се сумњичи да је наведено кривично дјело починило у временском периоду од 03. фебруара до 4. јула 2023. године, на начин да као одговорно лице није провело Пресуду Врховног суда Републике Српске, у којој је потврђена Пресуда Основног суда у Котор Вароши, односно обавеза да се оштећеним лицима надокнаде трошкови састава ревизије”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Како сазнаје АТВ неизвршавање пресуде се односи на случај ватрогасаца из Котор Вароша. Наиме, Петар Божичковић, Љубо Поповић, Радојко Кверовић, незаконито су отпуштени са посла прије више од пет година. Њихов случај се нашао пред Врховним судом Републике Српске који је одлучио да они морају бити враћени на своја радна мјеста, те да им морају бити исплаћене заостале плате и доприноси.

Vatrogasci iz Kotor Varoša pobijedili na Vrhovnom sudu Srpske

Vatrogasci iz Kotor Varoša pobijedili na Vrhovnom sudu Srpske

Зденко Сакан за АТВ каже да наводи из полицијске пријаве нису тачни.

”У тој пресуди извршење није ишло ка општини, већ прем ватрогасном друштву. Ја сам испитан у тужилаштву у вези с тим. Појаснио сам да су уложени приговори и да је ту процедура још у току. Чека се да суд донесе одлуку по приговору. Дакле сматрам да се ту ради о лажном пријављеивању”, рекао је Сакан.


Пратите нас и путем Вибера