Opljačka poštu

Najmlađen serijskom razbojniku (28) šest godina robije

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2022. 16:37

Bivši košarkaš Dušan Kosanić (28), najmlađi srpski serijski razbojnik, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na šest godina i mjesec dana zatvora zbog toga što je 28. marta ove godine uz prijetnju pištoljem opljačkao poštu u Bulevaru kralja Aleksandra.

Kosanić je, inače prije nego što je uhapšen zbog ove pljačke, na slobodi proveo manje od dva mjeseca, pošto je prethodno odslužio kaznu od pet godina zatvora zbog 13 razbojništava i nanošenje teških tjelesnih povreda, prenosi Blic.

"Kosanić je osuđen danas i sud mu je ukinuo pritvor", potvrdio je za Kurir njegov branilac, poznati advokat Nemanja Govedarica.

Najmlađi srpski serijski razbojnik, podsjetimo, upao u poštu 28. marta nešto poslije 18 sati, sa kačketom i kapuljačom na glavi i hirurškim rukavicama na rukama.

Iz ranca je izvukao pištolj i radnicama zaprijetio riječima: "Ovo je pljačka, budite mirni, otvorite sef i niko neće da bude povrijeđen."

Kada je jedna od zaposlenih žena otvorila sef, ušao je sa njom i počeo pare da trpa u ranac.

"Drama je nastala kada je primijetio da žena u njegov ranac stavlja samo novčanice u sitnijim apoenima, od 10 i 20 dinara. Kada je to vidio, počeo je da se ljuti i sam da trpa novac u ranac, i tada je ispalio jedan hitac u pod, a radnici se obratio riječima 'Da li si ti normalna, hoćeš da te ubijem'. U ranac je strpao 1.419.000 dinara i počeo da bježi, dok je za njim ispadao novaca", objasnio je sagovornik Kurira.

Podsjetimo, prethodno je Kosanić bio hapšen u decembru 2016

Tada se sumnjičio za 25 razbojništava. Međutim, tokom sudskog postupka dokazano je da je učestvovao u njih 13 i zbog toga je osuđen na kaznu od 4,5 godine zatvora.

"Sumnjalo se tada da je iz pošti i banaka odnio više od šest miliona dinara. Način 'rada', odnosno modus operandi najmlađeg serijskog razbojnika uvijek je isti. Prvo je osmatrao objekte, nekada danima a nekada satima, a onda je u pljačke uvijek išao sam, maskiran i naoružan. Međutim, prilikom pljačke u Bulevaru, prvi put je ispalio metak", kaže izvor.

Inače, Kosanić je navodno prije nego što je postao razbojnik, bio mlad i perspektivan košarkaš, kome je predviđana velika karijera.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија