Doboj

Nakon pisanja ATV-a: Kažnjen jutjuber koji je vrijeđao policajce Srpske

  • 18.07.2020. 17:09

Nakon što je ATV pisala o jutjuberu iz FBiH Amiru Hadžiću, koji je vrijeđao policijske službenike Policijske uprave Doboj i čitavu policiju Republike Srpske, Hadžić je sankcionisan i to zbog više prekršaja.

On je sankcionisan po članu 8. Zakona o javnom redu i miru, a koji glasi:

Ko grubim vrijeđanjem drugog lica na političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi ili drugim bezobzirnim ponašanjem izazove osjećanje fizičke ugroženosti ili uznemirenosti građana, kazniće se novčanom kaznom od 200 KM do 800 KM".

Na snimku koji je objavio na Jutjubu, Hadžić se odvozi do mjesta entitetskog razgraničenja, a prilikom vožnje zaboravio je da stavi bezbjednosni pojas. Na video snimku je napravio kratku opasko i napisao "Ovo je za dobojsku policiju". Policija je naravno reagovala i kaznila ga i zbog toga.

"Lice inicijala A.H. je 23.06.2020. godine, na servisu za dijeljenje video zapisa "You Tube", vrijeđalo policijske službenike na nacionalnoj osnovi i drugim bezobzirnim ponašanjem, a takođe na istom snimku je uočeno da se navedeno lice prilikom upravljanja putničkim automobilom nije vezalo sigurnosnim pojasom. Policijska uprava Doboj osuđuje svaki vid vrijeđanja ili eventualno nasiličkog ponašanja prema policijskim službenicima i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja", stoji u saopštenju PU Doboj.

Podsjećamo, Hadžić je neprestano je granicu Republike Srpske i FBiH nazivao takozvanom, a pripadnike Policijske uprave Doboj nazvao idiotima.

"Ne postoji skup riječi koji bi mogao upotrijebiti da objasniš do koje mjere su ti ljudi glupi", rekao je Hadžić i dobojsku policiju nazvao glupim idiotima koji su bježali sa policijske akademije.

Hadžić je otišao da granice Republike Srpske i FBiH gdje je na laptopu istakao zastavu BiH, čime nije napravio nijedan prekršaj, mada on vjeruje da jeste i da mu niko ništa zbog toga nije smio.

"Ističem ovu zastavu i pozivam policiju iz Doboja da dođe da me uhapsi", završio je Hadžić, a zatim poručio:

"Uzmite zastavu BiH, dođite na samu granicu Republike Srpske gdje imaju obilježja, slikajte se pored te izmišljene granice i objavite to na Fejsbuku. Čisto da pokažemo dobojskoj policiji kako se smije to što oni misle da se ne smije".

Тагови: