КиМ

Наоружани са блиндираним аутом упали у манастир: Монаштво и вјерници закључани у конаку

  • Извор: Курир
  • 24.09.2023. 12:17

Група наоружаних и маскираних људи уапала је блиндираним возилом у манастир Бањска, а монаштво и вјерници остали су закључани у конаку из безбједносних разлога, саопштено је у Епархији рашко-призренској.

Епархија рашко-призренска огласила се саопштењем у којем наводи да најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на сјеверу Косова и Метохије, у близини села Бањска, у коме је један полицајац тзв. Косова убијен, а двојица повријеђена.

То је озбиљан инцидент који може имати велике посљедице и зато је веома важно да се предузме све како би се сачувао ред мир и поредак, истичу из Епархије рашко-призренске.

Обрачун на Космету, убијен полицајац

Обрачун на Космету, убијен полицајац

"Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулога полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што прије опоравити. Епархија је јако забринута јер према најновијим информацијама, група наоружаних, маскираних људи, упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира. Ради безбједности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак, и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи", наводи се у саопштењу.

Орлић: Курти одмах појурио да за догађаје у Бањској оптужи Србе

Орлић: Курти одмах појурио да за догађаје у Бањској оптужи Србе

Епархија најоштрије осућује отворено насиље које се примјењује у вјерском објекту Српске Православне Цркве, позивајући све стране да што прије прекину сукоб.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)