Насиље

Кнежево у страху од понављања ”случаја Градачац"

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 15:46

Брутални напад на дијете и његову мајку у Кнежеву, за који је осумњичен Драго Поповић (39) звани Бизон, узнемирио је грађане који се питају да ли ће институције коначно стати у крај насилницима.

Грађани у страху и невјерици на друштвеним мрежама коментаришу да људи који су спремни да тако брутално насрћу на дјецу и њихове мајке представљају опасност за околину, те да је питање времена када ће направити неко ново кривично дјело. 

Поповић је ухапшен због сумње да је истукао 13-годишњег дјечака зато што је одбио да оде у продавницу да му купи сок. Након напада у једном кафићу је напао и његову мајку након што га је питала зашто је ударио дијете.

Насилнику из Кнежева предложен притвор

Насилнику из Кнежева предложен притвор

Жену је без милости чупао за косу и вукао је по поду кафића. Пријетио да ће је убити и разбити јој лобању ако је звала полицију и говорио да ће "поновити Градачац". Од тих ријечи грађанима се леди крв у жилама и питају се шта ће десити уколико се Поповић заиста нађе на слободи?

"Да ли мајка и дјечак треба да ангажују обезбјеђење због страха од насилника", пишу корисници друштвених мрежа.

Поповић је ухапшен недуго након напада и послије саслушања му је предложен једномјесечни притвор због бојазни да ће утицајем на свједоке ометати поступак, као и због опасности од понављања кривичног дјела.

На потезу је Основни суд у Котор Варошу, пред којим је заказано рочиште за разматрање приједлога за притвор.

Насилник пријетио да ће поновити Градачац: Детаљи бруталног напада на жену и дијете у Кнежеву

Насилник пријетио да ће поновити Градачац: Детаљи бруталног напада на жену и дијете у Кнежеву

Подсјетимо, случај из Градачца је потресао цијели регион. Нермин Сулејмановић, који је регистрован као насилник, 11. августа је брутално претукао, а затим убио невјенчану супругу Низаму Хећимовић. Убиство је преносио уживо на Инстаграму. Након тога Сулејмановић је убио двојицу турских држављана Џенгиза и његовог сина Дениса Ондера, а ранио је супуруг Харису Ондер. Помахнитали убица се ни ту није зауставио. Наставио је да пуца улицама Градачца и ранио је полицајца Хусеина Которића, те Недима Памуковића. Послије крвопролића је извршио самоубиство.

Иначе, осумњичени Поповић има насилничку прошлост. У затвору је одлежао трогодишњу казну због покушаја убиства Н.Д. кога је ножем избо у кафани. Поповић је првобитно осуђен на четири године, али му је у другостепеном постпуку казну умањио Врховни суд Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)