Подигнута оптужница

Насилни младић бх. коријена оптужен за припадност ИС

  • Извор: Независне
  • 25.01.2024. 22:57

Бечко јавно тужилаштво подигло је данас оптужницу против насилног симпатизера Исламске државе (ИС), поријеклом из БиХ, који је на свом јавном Инстаграм профилу пропагирао ову терористичку организацију.

Кристина Салцборн, портпаролка Тужилаштва изјавила је данас да је он оптужен за припадност ИС, а да му је суђење заказано за 2. фебруар.

Поред овога, оптужница га терети за друге насилне прекршаје, што довољно говори да овај младић има историјат насиља. Наиме, он је 29. маја 2023. године празним пиштољем пријетио присутнима у једној пекари, због чега су двојица муштерија претрпјели озбиљне трауме након што је пиштољ уперио према њима.

Само четири дана раније, овај деветнаестогодишњак је заједно са саучесником истим пиштољем пријетио испред станице Флорисдорф. Наводно су се прво посвађали са човјеком, а онда му пиштољ прислонили на лице.

Незгода на ауто-путу Бањалука - Градишка

Незгода на ауто-путу Бањалука - Градишка

Ипак, како преносе аустријски медији, више је него очигледно да овом младом насилнику није потребно ни оружје да би пријетио људима. Наиме, једног пролазника је оборио на земљу и изударао по лицу. Жртва је завршила у болници са вишеструким повредама.

Када је, конкретно ријеч о пропагирању Исламске државе, онда се наводи да је овај младић јавно објављивао пјесме које величају ИС и њихову борбу. Ширио је поруке радикалних исламистичких проповједника, а ИС је описивао као “тврђаву против свих непријатеља”. 

У својим постовима на Инстаграму он је величао смрт припадника ИС, а на свом профилу је подијелио и двије приче о борцима ове терористичке организације. 

Како је саопштено из Тужилаштва, предвиђено је да суђење траје један дан, а уколико буде осуђен, чека га вишегодишња затворска казна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.