Trgovina drogom i promet oružjem

Nastavak akcije "Staza": 13 prijavljenih za organizovani kriminal

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2022. 11:37

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Staza" podnijeli su tužilaštvu BiH Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Organizovani kriminalitet", a u vezi sa krivičnim djelima "Neovlašteni promet opojnim drogama" i "Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe".

ATV nezvanično saznaje da su za ova djela prijavljeni Dragan Pejović Bosanac, Mišo Miljanić, Stevan Kovačević, Milijan Mijović, Milan Rašević, Nedeljko Vuković, Dušan Lovrenović, Vladan kovačević, Anđelko Milošević, Milasn Milanović, Aleksa Mališ, Nemanja Prnjat, Miloš Kovačević.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2020. godine do danas, kao organizovana kriminalna grupa neovlašćeno trgovali opojnim drogama i oružjem na teritoriji BiH, Republike Crne Gore, Republike Srbije i Republike Hrvatske. Na ovaj način pripadnici grupe ostvarili su zajedničku korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi.

Policijski službenici nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu pod nadzorom postupajućeg tužioca.