Neutješna majka mladića koji je poginuo u Njemačkoj

Nema više moga srca i moje duše, nestalo je moje sve!

 • 10.11.2019. 10:49

Nema više moga srca i moje duše. Nestalo je moje sve! Kada smo se posljednji put čuli rekao mi je da se ništa ne sekiram. Da se dobro snašao i da mu se sviđa Njemačka. Nadao se boljem poslu i namjeravao je da ostane tamo da živi. Radovala sam se njegovoj sreći, a dočekala ovo zlo.

Ovako je za Novosti majka nastradalog Miloša Zdravkovića (22), Tanja (43), u suzama govorila nakon tragične saobraćajne nesreće u Njemačkoj u kojoj je Marko poginuo.

Otac Srđan (60) zamišljen sjedi u uglu sobe. I on je, kao i nesrećna majka, pod dejstvom lijekova za smirenje. Tiho dodaje da im je sada sve džaba.

– Čekamo da nam kući dođe. Da ga posljednji put zagrlimo. Ode nam Marko. Ne ostvari mu se nijedan san. Nijedna želja. Bio je mnogo vrijedan. I da izore, i da posije, brinuo je i o stoci, obrađivao vinograd. Pričao mi je da će, kada završi novu kuću, i ovu staru da pritegne. Radio je kao vojnik po ugovoru. Dao je otkaz i jedno vrijeme to od mene krio. Tada je odlučio da ode iz zemlje i da krene putem mog pokojnog oca, koji je bio armirač. Konačno zadovoljan, ali naša sreća je trajala kratko – priča nesrećna majka, koja se, po saznanju da je izgubila sina, onesvijestila.

Marko Zdravković (22), iz leskovačkog sela Brestovac, još kao dijete je svoju budućnost vidio u inostranstvu. Htio je da pomogne roditeljima da završe novu kuću, da sebi kupi auto, da se skući, pa da se oženi i da roditeljima podari unuke. Bio je vrijedan i pošten. Nije se libio nijednog posla, ali je želio da zaradi više i da cijeloj porodici omogući bolji život umjesto preživljavanja.

Prije mjesec dana uputio se na rad u Njemačku, i tamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći, izgubio život. Tu su stali svi Markovi snovi, a njegov porodični dom ispunile su suze i bol. Za Markom tuguje cijelo njegovo rodno mjesto, jer je bio, kako pričaju u selu, mladić za primjer.

Otac Srđan je poslije 37 godina radnog staža dobio otkaz, a majka radi kao kuvarica u jednom brestovačkom restoranu. Obrađuju i porodično imanje, ali Marko je za sve njih želio bolje i više.

– Kada je kretao na put, bio je nasmijan i pun optimizma. Nema više njegovog osmijeha, ljepote, pameti, nema naše snage koja nas je vukla naprijed. Eto šta nam učini ta sudbina – izgovara majka dok prima saučešće rodbine i prijatelja.

Pročitajte još:

Vozilo sletjelo u Vrbas: Dvije osobe iskočile prije slijetanja u rijeku

Dva radnika poginula nakon slijetanja vozila u Vrbas

Poznat identitet stradalih radnika

Marka (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Preminuo Branislav Petrušević Petrući

Muž ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo u garaži

Majka vrisnula kada je vidjela tijelo: "Nije valjda to moje dijete"

Novi snimak lude vožnje: Vozio 270 na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h

Momak i djevojka sjedili u automobilu, ubica prišao na motoru i pucao muškarcu u glavu

Marka (22) je iz smrskanog auta izvlačio očevidac: Plakao sam i ruke su mi bile krvave

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Народ прича (Р)

  '‘Народ прича (Р)и (Р)