Izručen iz Belgije

Nenad Radinković prebačen u KPZ Kula

  • 01.11.2018. 19:12

Nenad Radinković kasno sinoć prebačen je u Kazneno - popravni zavod Kula u Istočnom Sarajevu. Prethodno su ga preuzeli pripadnici sudske policije Republike Srpke, čime je završen postupka njegovog izručenja iz Belgije,  gdje je bio u ekstradicionom pritvoru. 

Osudjen je na četiri godine zatvora zbog saobraćajne  nesreće u kojoj je poginuo dvadeset jednogodinji Nikola Đurović. Radinkovic je u bjeksvu bio do juna ove godine, kada je po interpolovoj potjernici uhapšen na aerodromu u Briselu. 

"Službenici sudske policije Republike Srpke, I centra sudske policije IS, sinoć su  negdje oko 22h, preuzeli  lice na aerodromu, Sarajevo, a u vezi naredbe osnovnog suda, Banjaluka vezano za cetvorogodisnje izdrzavanje kazne, lica Radinkovic Nenada,lice smo sproveli u KPZ, Istocno Sarajevo", kaže Željko Dragojević, direktor sudske policije Republike Srpske. 

Kompletna procedura  za izručenje još ranije je bila završena, a datum ekstradicije čuvao se u  strogoj tajnosti iz bezbjednosnih razloga. Ranije je  objavljeno da je Radinković  hapšen i u Francuskoj zbog krijumčarenja oružja, gdje je navodno osuđen na visegodisnju zatvorsku kaznu. Nakon izručenja, za sada  ostaje  u Kazneno - popravnom zavodu Kula.

"Lice je smješteno u prijemno odjeljenje, ustanove, kao I svako pravosnažano osudjeno, lice, u kome može da bude do 30 dana, prijemna procedura ona je isključivo definisana zakonom, o izvsenju krivičnih sankcija", izjavljuje Vukašin Crnjak, direktor KPZ Kula.

Na zahtjev MUP-a Republike Srpke  za Radinkvicem je 10. novembra 2014. godine raspisana potjernica, zbog izrdžavanja četvorogodišnje zatvorske kazne za ugrožavanje saobraćaja. Nakon što je uhapsen u Briselu, Belgijska policija je odmah kontaktirala policiju Srpke, a nedugo nakon toga  zatraženo je njegovo izručenje. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм