Prijetio joj

Nezapamćen zločin: Jovo (26) godinama silovao maloletnu sestru

  • 08.12.2019. 09:00

Jovo Dž. (26) iz okoline Bačke Palanke osuđen je na 15 godina zatvora zbog silovanja svoje maloljetne sestre, odlučilo je veće sudije Slobodanke Gutović, saznali smo u novosadskom Višem sudu.

Njemu je produžen pritvor u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koji mu je određen rješenjem sudije za prethodni postupak prije oko dvije godine, koji mu se računa od 8. novembra 2017. godine, kada je lišen slobode. Ova mjera će trajati do upućivanja okrivljenog u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali najduže dok ne istekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Oštećena je se sa svojim imovinsko-pravnim zahtjevom upućena na građansku parnicu.

Jovo Dž. je optužen da je od neutvrđenog dana, a poslije 28. marta 2013. godine, pa do 5. novembra 2017. godine, u mjestu stanovanja, sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje i svestan da je njegovo delo zabranjeno, upotrebom sile i prijetnje prinudio u više navrata na obljubu svoju sestru rođenu 2000. godine.

Prema naavodima optužnice, nju šamarao i udarao i govorio joj da će je ubiti ako nekom kaže za to. Prvi put je učinio obljubu nad njom kada je bila dijete i nemoćna da mu se odupre, jer je bila mlađa od 14 godina, tako što nije smjela da mu se suprotstavi, jer je nastavljao s pretnjama i primenom sile.

U optužnici se predočava da je Jovo Dž. otprilike jednom mjesečno imao seksualne odnose sa oštećenom na raznim mjestima, a zadnji put nedjelju dana prije podnošenja krivične prijave, kada joj je ponovo prijetio da će joj sasuti „devet komada u glavu„, ako ne bude spavala sa njim, te je ona i ovaj put usljed dugogodišnjeg straha i primene sile bila primorana da ima seksualni odnos sa okrivljenim.

Oslobođen plaćanja troškova

Jovo Dž, bez zanimanja i zaposlenja, s dva razreda osnovne škole, krivično neosuđivan, oslobađen je od plaćanja sudskog paušala i troškova krivičnog postupka koji se odnose na troškove privođenja okrivljenog, troškove sudskog vještačenja kao i nagrade vještacima.

On neće platiti ni nužne izdatke branioca po službenoj dužnosti i punomoćnika. oštećene, pa se određuje da ti troškovi padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Pročitajte još:

Motorista sletio s ceste, na mjestu ostao mrtav

Ukrali novac iz humanitarne akcije na utakmici Borca

Zapalio se autobus u kojem su bili fudbaleri Radnika

Taksistu huligani unakazili bakljom: "Ruke i lice su mi gorjeli dok smo spasavali momka"

Časlav za kojim se tragalo pronađen mrtav

Mladog Brčaka trojica sugrađana brutalno ubila zbog ljubomore?

Nesreća u Austriji: Radnika iz BiH usmrtio kamen

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина