Ниш

Није отишао у манастир, пронађен аутомобил - И даље траје потрага за Миланом Ђорђевићем

  • Извор: Курир
  • 22.06.2024. 21:00

Марица и Синиша Ђорђевић, родитељи Милана Ђорђевића (41) који је нетрагом нестао 10. јула на Сувој планини казали су да њихов син није у манастиру, да се није замонашио.

- Ми смо данас обишли манастир у селу Вета и лично се увјерили да Милан није тамо. Свештеник нам је рекао да у манастир не би нико смио да га прими. Провели смо са свештеником два сата и вратили се у Ниш. Не знамо шта да радимо. Од нашег сина нема ни трага ни гласа већ 12 дана - изјавила је Марица.

Рекла је да се протеклих дана на Сувој планини трагало и на земљи и из ваздуха јер су поново с били људи са дроновима и термовизијским камерама. Ни та потрага из ваздуха, додала је, није дала резултат.

Најмлађи доктор наука своју будућност види у Српској упркос притисцима

Најмлађи доктор наука своју будућност види у Српској упркос притисцима

- Чули смо да су полицајци тражили да се отварају неке викендице у Јелашници и у другим селима у подножју Суве планине. Од полицајаца смо такође чули да контрола базних станица мобилне телефоније није помогла у истрази. Није нам јасно како форензичари који су прегледали његов службени аутомобил на Бојанин водама, нису видјели његов ручни сат у касети аутомобила, гдје су пронађени телефони. Пронашле су га тек Миланове колеге из фирме када су кола враћена у Београд - казала је Марица.

Како је казала мајка несталог фармацеута, сутра ће њен старији син са још десетак пријатеља обићи једну локацију која је удаљена од највишег врха на Сувој планини Трема.

- Настављамо да га даље тражимо, али гдје, нисмо паметни. То није дан или два, већ 12 дана. Његов син пита мајку сваког дана када ће отац да му се врати. Данас је питао како је његов отац 12 дана без воде и хране. Не знам шта му снаја каже. Дјетету много тешко пада ово што се са Миланом догодило. Одбија да иде на тренинг, неће да иде рођендане код другара, само о оцу прича. Не знам како ћемо да преживимо ово што нас је задесило. Само неко да јави да је жив, уколико је изабрао неки други пут, прихватићемо и то. Све ћемо да прихватимо само да знамо да је жив - видно потресена говори Марица.

Млади фармацеут из Ниша нетрагом је нестао у поподневним сатима 10. јуна на Сувој планини. Са мајком се тог истог дана видио у јутарњим сатима, заједно су попили кафу, а онда је отишао на посао у УКЦ Ниш. Након тога се око поднева јавио супрузи телефоном и рекао да због обавеза на послу не може да стигне да оде по кћерку у вртић. Његов службени аутомобил уснимљен је на безбједносним камерама у 11.30 часова како пролази путем који кроз села Јелашница, Чукљеник, Доња и Горња Студена води ка Бојаниним водама.

Пошто се није јављао на телефон од пријеподнева, а није се вратио кући да води сина на рођендан, породица је кренула у потрагу и обавијестила полицију о нестанку. Старији брат пронашао је у понедјељак увече Миланов службени аутомобил паркиран на паркингу поред затвореног планинарског дома на Бојаниним водама.

Од тада креће непрекидна потрага у којој је до сада учествовало више стотина људи, међу којима су полицајци, ватрогасци, припадници Горске службе спашавања, шумари, планинари, алпинисти, пријатељи и рођаци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: