Аустријска полиција

Није покренута истрага против мајке Данке Илић

  • Извор: Телеграф
  • 03.04.2024. 17:00

У медијима кружи и информација да је аустријска полиција покренула истрагу против мајке мале Данке због наводне отмице дјетета, што није истина, открива извор Телеграфа.

Аустријска полиција данас је апеловала на своје грађане да их одмах контактирају уколико уоче дјевојчицу или двије жене које су снимљене на трамвајској станици у Бечу 30. марта. Наиме, на основу изјава најближих сродника, верује се да на снимку може бити мала Данка Илић, која је нестала у Бањском Пољу 26. марта.

Из полиције нису децидно навели да на снимку јесте нестала Данка Илић, али, подвлаче да су блиски сродници нестале девојчице рекли да дијете са снимка веома подсјећа на Данку.

Како Телеграф сазнаје, данашње саопштење аустријске полиције не значи да је за женама са снимка издата потјерница, нити су осумњичене за отмицу мале Данке.

У овом тренутку аустријска полиција покушава да утврди идентитет жена, односно дјетета са снимка, како би дефинитивно потврдила да ли је или није ријеч о несталој Данки.

"У медијима кружи и информација да је аустријска полиција покренула истрагу против мајке мале Данке због наводне отмице дјетета, што није истина", открива извор Телеграфа.

Требало би да, уколико се лоцирају жене са снимка, оне дају исказ о томе гдје је дијете и да се дефинитивно утврди да ли на снимку мала Данка Илић или не.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: