Srebrenica

Niski šumski požar širi se prema vodozahvatu Guber

 • Izvor: Srna
 • 04.11.2022.12:25

Niski šumski požar na području Srebrenice, koji je aktivan već 14 dana, približava se borovoj šumi oko vodozahvata ljekovite vode Guber, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici zahvaljujući čijoj intervenciji je jutros ugašen požar kod sela Osat.

Požar, koji je izbio 22. oktobra, do sada nije ugrozio ljude, a jednu staru napuštenu kuću vatrogasci su zaštitili od vatre.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Izet Suljanović rekao je da se prizemni požar približava prirodnoj prepreki, a to je put prema selu Pribićevac i pojasu koji su vatrogasci obezbijedili da se zaustavi širenje, ukoliko te ne učini kiša koju su meteorolozi najavili u popodnevnim časovima.

Suljanović je naveo da se požar sporo širi nepristupačnim terenom i da neće brzo stići do puta koji je prirodna prepreka.

Požar je izbio u šumi na nepristupačnom terenu u rejonu sela Pribićevac i proširio se na minirano područje što onemogućava pristup vatrogascima i gašenje.

Vatra tinja i postepeno se širi brdima iznad Srebrenice, a gori lišće, korov, šiblje, nisko rastinje, ostruga, izvaljena suva stabla i žile drveća. Zahvatio je površinu od više stotina hektara u nepristupačnoj bjelogoričnoj šumi.

Veliki gusti dim diže se sa požarišta jugoistočno od Srebrenice. Vatrogasci stalno dežuraju i zaustavljaju širenje vatre na pristupačnim mjestima sprečavajući da se šiti prema kućama i drugim objektima.

Suljanović kaže da je požar u najvećoj mjeri lokalizovan zahvaljujući putevima i potocima.

Požar koji je izbio kod sela Osat i prijetio da zahvati objekte jutros je ugašen zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji vatrogasaca, te nije pričinio štetu.

 • 12:15 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Emisija: Cirilica, R

  Emisija: Cirilica, R

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.