Подгорица

Нови детаљи у "афери тунел": Копачи у Црну Гору стигли из БиХ

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2023. 17:34

Копачи тунела који су од једне зграде у Његошевој улици у Подгорици ископали тунел дуг 30 метара до зграде Вишег суда, како сумњају истражитељи, користили су најмање још један стан у пријестоници Црне Горе.

Како преноси портал Борба, утврђено је да су "копачи тунела" из региона, односно са истог говорног подручја, а вјерује су да су у Црну Гору ушли из БиХ.

"Истражитељи верују да неки од њих нису успјели да напусте Црну Гору", преноси Борба.

У међувремену, према незваничним информацијама, откривен је још један стан који су користили у насељу Забело и да им је он био база из које су свакодневно одлазили до зграде насправм Вишег суду у Подгорици, из које су копали тунел.

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

"Полиција на основу снимака покушава да идентификује све осумњичене и утврди ко им је, из Подгорице, био логистика за обијање депоа, али и ко им је дао смјернице гдје се у тој судској просторији чувају докази које су однијели", наводе они.

Подсјетимо, према незваничним информацијама, из депоа суда нестало је више пиштоља које су наводно припадници "кавачког клана" користили у ватреним обрачунима у рату кланова. Откривено је да су нестали и предмети који се доводе у везу са поступцима против наводних вођа тог клана Слободана Кашћелана и одбјеглог Радоја Звицера.

Раније је утврђено и да је стан из ког су копали тунел изнајмила женска особа, која је на увид дала фалсификована документа. Како су пренијели црногорски медији, власници стана је за двије кирије платила 2.800 евра и рекла да у стану намјерава да отвори салон вјенчаница.

Удес у кружном току на Старчевици

Удес у кружном току на Старчевици

"У копање је умијешано најмање шест особа и полиција на основу расположивих снимака и доказа прави фото-робота који би могао да помогне у лоцирању и хапшењу осумњичених. Пронађени су и бројни други докази у два стана", открили су истражитељи.

Раније је откривено и да је тунел кроз који се пролази био подупрет летвама, као и да је коришћена велика количина пур-пене како би даске биле причвршћене.

Иначе, сумња се да је копање почело крајем јула, када је жена за којом се такође трага, изнајмила стан у сутерену наспрам зграде Вишег суда у Подгорици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.