ATV

Podgorica

Novi detalji u "aferi tunel": Kopači u Crnu Goru stigli iz BiH

  • Izvor: Agencije
  • 15.09.2023. 17:34

Kopači tunela koji su od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici iskopali tunel dug 30 metara do zgrade Višeg suda, kako sumnjaju istražitelji, koristili su najmanje još jedan stan u prijestonici Crne Gore.

Kako prenosi portal Borba, utvrđeno je da su "kopači tunela" iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz BiH.

"Istražitelji veruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru", prenosi Borba.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

Višković: Očito i Šmit i opozicija nešto kriju i nešto lažu

Višković: Očito i Šmit i opozicija nešto kriju i nešto lažu

"Policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i ko im je dao smjernice gdje se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odnijeli", navode oni.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici "kavačkog klana" koristili u vatrenim obračunima u ratu klanova. Otkriveno je da su nestali i predmeti koji se dovode u vezu sa postupcima protiv navodnih vođa tog klana Slobodana Kašćelana i odbjeglog Radoja Zvicera.

Ranije je utvrđeno i da je stan iz kog su kopali tunel iznajmila ženska osoba, koja je na uvid dala falsifikovana dokumenta. Kako su prenijeli crnogorski mediji, vlasnici stana je za dvije kirije platila 2.800 evra i rekla da u stanu namjerava da otvori salon vjenčanica.

Udes u kružnom toku na Starčevici

Udes u kružnom toku na Starčevici

"U kopanje je umiješano najmanje šest osoba i policija na osnovu raspoloživih snimaka i dokaza pravi foto-robota koji bi mogao da pomogne u lociranju i hapšenju osumnjičenih. Pronađeni su i brojni drugi dokazi u dva stana", otkrili su istražitelji.

Ranije je otkriveno i da je tunel kroz koji se prolazi bio podupret letvama, kao i da je korišćena velika količina pur-pene kako bi daske bile pričvršćene.

Inače, sumnja se da je kopanje počelo krajem jula, kada je žena za kojom se takođe traga, iznajmila stan u suterenu naspram zgrade Višeg suda u Podgorici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: