Окружни суд Бијељина

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Никола Кокановић, осумњичени за тешко убиство криминалистичког инспектора Ненада Марковића из Бијељине, дошао је у ноћни клуб "Џил" како би потражио убијеног инспектора и суспендованог полицајца Далибора Бошњаковића.

То се наводи у рјешењу за одређивање притвора Николи Кокановићу, те помагачима Денију Савићу, његовом брату Бојану Савићу и Дејану Шарићу, које је објавио Окружни суд у Бијељини.

У рјешењу се наводи да се сумња да су Кокановић и помагачи у клуб дошли по претходном договору. Довезли су се једним аутомобилом у 23.50 часова и сви су заједно су ушли у клуб, у којем су већ сједили Марковић и Бошњаковић.

У клубу гестикулирали рукама

"Кокановић и Дени Савић започели су кретање према тоалету, како би пронашли Марковића и Бошњаковића, док су се Бојан Савић и Дејан Шарић смјестили за сто до улазних врата у клубу. Када су Кокановић и Дени уочили оштећене један од њих двојице им је рукама послао знаковну гестикулацију, а затим су наставили кретање према излазу ", наводи се у тужилачком приједлогу за притвор који је суд уважио.

Убици се заковао пиштољ: Откривамо све детаље убиства инспектора у Бијељини

Убици се заковао пиштољ: Откривамо све детаље убиства инспектора у Бијељини

Додаје се да су Марковић и Бошњаковић такође кренули према излазу. Иза њихових леђа су били Бојан Савић и Дејан Шарић, док су Кокановић и Дени Савић већ изашли.

"Након што је Марковић отворио врата и закорачио да изађе испред објекта, Кокановић му је из непосредне близине испалио два хица у прса, из пиштоља 'Црвена застава', калибра 7,65 мм. Марковић је пао на тротоар, а Кокановић је окренуо пиштољ према Бошњаковићу повлачећи обарач неколико пута. Притом затварач на пиштољу је био у задњем положаја усљед недостатка метака или блокирања оружја", наводи се у приједлогу за притвор.

Пиштољ одбацио у подземну гаражу

Додаје са да то све посматрао Дени Савић, који је кренуо у правцу Бошњаковића и замахнуо десноm ногом како би га ударио.

"У том тренутку Кокановић се упутио према подземној гаражи оближње зграде, гдје је требао одбацити пиштољ и гардеробу. Иако су били свјесни да помажу Кокановићу да не буде откривен, остали осумњичени су се упутили према једном хотелу. У споредној улици, гдје их je сумњичени требао покупити, у непосредној близини контејнера за смеће од себе су одбацили три пиштоља, а затим се упутили ка другој улици како би обезбједили превоз за даљи бијег", наводи се у документу.

ЕКСКЛУЗИВНО: Због убиства полицијског инспектора ухапшен син народног посланика

ЕКСКЛУЗИВНО: Због убиства полицијског инспектора ухапшен син народног посланика

Додајe се да су помагачи потом зауставили аутомобил "сеат" и Дени је сјео на мјесто сувозача.

"Путем телефона Дени је позивао Б.М., говорећи му да је Кокановић ранио полицајца испред клуба, тражећи да то пренесе његовом оцу. Након тога су контактирали Д.Ј. и тражили му да оде да се распита шта се десило, припремајући се за то вријеме да преузму Кокановића са мјеста на којем се крио", наводи се у тужилачком документу.

Тражили састанак с адвокатом, ухапшени на паркингу

Како је Кокановић у међувремену пронађен и ухапшен, помогачи су се упутили у насеље у којем су се требали састати са адвокатом, али су на паркингу ухапшени.

Помагачи су осумњичени и за недозвољено посједовање оружја, а ради се о пиштољима "Црвена застава", калибра 7,65 мм, који је Кокановић одбацио у подземној гаражи зграде у коју је побјегао. Затим, пиштољ "Валтер" калибра 7,65 мм, са оквиром и седам метака, "Црвена застава" калибра 9 мм са оквиром и осам метака и пиштољ "Црвена застава" калибра 7,62 мм и девет метака које су током бјекства одбацили у близини контејнера, гдје су и пронађени.

МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

Камере снимиле убиство?

У образложењу се наводи да се Кокановић противио приједлогу за притвор, али је током рочишта рекао да нема шта да изјави. Његов бранилац оцјену доказа и основаност приједлога за притвор препустио је суду, указујући да испред клуба "Џил" постоје надзорне камере и да је тужилац требао прибавити снимке ради адекватног расвјетљења самог догађаја.


Убијени на дужности, у сачекушама, тероризму: Ово су убијени полицајци у БиХ

Убијени на дужности, у сачекушама, тероризму: Ово су убијени полицајци у БиХ

Дени и Бојан Савић противили су се притвору, а Бојан је пред судом рекао да није било никаквог плана. Њихов бранилац се такође противио притвору, наводећи да нема основане сумње да су починили кривична дјела за која се терете. Сматрао је да то не произилази из предочених доказа, истичући и да није доказано да оружје припада осумњиченима.

Против притвора је био и Шарић и његов бранилац, наводећи исте разлоге као и Савићев бранилац.

Пратите нас и путем Вибера