Објављен снимак

Обезбјеђење претукло госте испред познатог загребачког клуба: Огласила се мајка младића

  • Извор: Индекс
  • 25.09.2023. 21:33

Неколико младића брутално је претучено у ноћи између суботе и недјеље испред клуба H20 у центру Загреба.

На снимку који је хрватским медијима доставила мајка тројице од петорице претучених младића јасно се види како припадници обезбјеђења туку групу младих гостију клуба.

"Старији син је славио 29. рођендан. Са њим су била два брата близанца од 18 година и још два пријатеља. Били су у том клубу, искрено, не знам што су уопште тамо радили, али изашли су за рођендан и завршили тамо. Проблем је настао када су кренули према излазу“, наводи Весна Брајчић за Индекс.

Весна наводи да је старији син на излазу затекао млађег брата како лежи у крви и није знао је ли жив или мртав.

Kако је бивши украјински нациста добио овације канадског парламента?

Kако је бивши украјински нациста добио овације канадског парламента?

"Мој старији син Тин је попио мало више, мало се заљуљао, а редари су га одгурнули. Затим је дошло до некакве вербалне препирке. Тин им је нешто опсовао и рекао да их пусте да изађу и ту су почели први ударци. Кад је успио да дође до излаза, видио је младог брата Вида, лежао је у крви испред клуба. Рекао је да је био у шоку од тог призора и да му се замрачило. Није знао да ли му је брат жив или мртав“, прича потресена мајка.

Тврди да су избацивачи потом наставили да туку Тина и другог близанца Аријана и двојицу њихових пријатеља. Тај дио премлаћивања види се на снимку. Припадници обезбјеђења рукама и ногама ударају младиће, који не само да не показују никакве знакове агресије, него се одмичу и дижу руке у ваздух.

"Нису им дали да помогну Виду него су их гурали и ударали. То се не види на снимку, али су их још млатили иза аутомобила. Старијег сина Тина су испрскали сузавцем, а потом му је пришао један од њих и ударио га са леђа“, прича у даху мајка.

Премлаћивање је престало тек кад је дошла полиција.

"Питање Уставног суда је тешко за Бошњаке, али ће морати да га ријеше"

"Виду, који је лежао на поду, пукла је глава. Има шав од пет центиметара и страшну главобољу. Мора да носи крагну недјељу дана и да буде у замраченом простору. Брат близанац има крваве подливе по глави“, наставља Весна.

Један пријатељ је такође теже повријеђен.

"Рука му је у лангети и натечена. Старији син је добио ударце, али је мало јачи па то није толико изражено као код два млађа сина. Мени је најстрашније у цијелој причи то што им нису дали да помогну Виду који је лежао у крви. Ти избацивачи имају овлашћење да избаце некога из клуба, али која је то овлашћење да тучеш насред улице некога и да не даш да помогну непомичном дјетету“, говори мајка на рубу суза.

Наводи да су је упозоравали да не излази у јавност.

"Мени су говорили да не излазим у јавност, то је мафија, али морала сам, то су моја дјеца. Изашла сам у јавност и због других родитеља и друге дјеце. Ја сам плакала цијели дан и дословце нисам знала гдје сам. Мени је било страшно да то гледам, да то није доказ, исте секунде бих обрисала снимак. Ја нисам богаташ, намучила сам се да их подигнем и школујем, то су добра дјеца, одликаши, та двојица младих се ни не знају тући...“, рекла је она.

Снажна експлозија на бензинској пумпи у Нагорно Карабаху

Снажна експлозија на бензинској пумпи у Нагорно Карабаху

Весна наводи да су јој у полицији рекли да из клуба Н20 не желе да дају никакве снимке надзора.

"Снимак смо добили случајно од људи који су све то видјели и снимили. Криминалистичка полиција је звала синове и пријатеље на разговор. Полиција је била професионална. Мислим да су избацивачи ухапшени, али нисам сигурна. Ја ћу ангажовати адвоката“, рекла је Весна.

Клуб и компанија за обезбјеђење се за сада нису званично огласили.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: