Хрватска

Објављене поруке у којима се убијена дјевојка жали на осумњиченог полицајца

  • Извор: Индекс
  • 23.09.2023. 08:57

У Хрватској је у сриједу навече убијена 21-годишња дјевојка Михаела Берак. Њено тијело је пронађено у стану у Осијеку.

Главни осумњичени за убиство је 27-годишњи полицајац Марко Смажил.

Полиција је прво тврдила да се радило о пуцњу из нехата приликом "немарног руковања оружја", али Државно тужилаштво полицајца је осумњичило за убиство.

Портал "Индекс" у посједу је порука које је убијена Михаела размјењивала са Марком и са својом пријатељицом.

Из порука се може закључити да су се знали кратко, а незваничну потврду је "Индекс" добио и из полиције.


Наранџасто упозорење због обилних падавина

Наранџасто упозорење због обилних падавина

Интензивно су се, судећи из порука, дописивали око седам дана. Скриншотове је Михаела, према незваничним информацијама, слала својој пријатељици.

Жалила се да млади полицајац "прави драму" и да је посесиван, иако се кратко познају. Те поруке су послате у понедјељак. Из порука се види да нису били у вези, супротно ономе што се првобитно мислило.

"Нервира ме јер стално тражи неку потврду да је он мени довољан, да сам ја с њим ово оно сретна, шта ја знам бокте, ко да смо у вези", написала је Михаела својој пријатељици 9. септембра.

Пријатељица пита: "Чек колико дуго ви причате", а одговор гласи: "Четири дана".

У понедјељак стижу још одређеније поруке.


Предивна прича из БиХ: Свекрва донирала бубрег снахи

Предивна прича из БиХ: Свекрва донирала бубрег снахи

"Ако те икад нека цура буде питала са смазила, молим те реци да бјежи. Ја сам се увјерила", неке су од порука које је примила Михаелина пријатељица.

За полицајца у порукама пише да је опсесиван, посесиван и манипулативан.

У порукама стоји и да "није нормалан, чист у глави".

У порукама се наводи и да је "направио драму" и пријатељици се указује да му погледа Инстаграм. Испод тога је послан наводни скриншот са Инстаграма полицајца на којем је у опису профила порука на енглеском: "Никад освета, нека сами схвате!!!".

Међу порукама је и сљедећа порука коју је наводно послала Михаела:

"Посвађали смо се јуче и рекла сам да се више не желим виђати с њим. И онда је он ово све направио", стоји уз скриншотове са Инстаграма.

Један од скриншотова је онај с претходно споменутом реченицом са Инстаграма.

Поруке Марка Михаели

На порукама које су наводно размјењивали Михаела и полицајац она пише како не може вјеровати да он прави драму без разлога и ни из чега.


У наш регион стиже жута, крвава или блатна киша: Шта је то

У наш регион стиже жута, крвава или блатна киша: Шта је то

"Михаела не радим драму ако сам рекао да сам сада посвећен само теби онда је тако", наводно пише полицајац.

"Не желим ти сметати, али стварно си супер цура и уживам у твом присуству. Нећу ти више писати, када се будеш хтјела видјети или чути ту сам", такође је међу порукама које је послао полицајац.

Међу порукама је и сљедеће:

"Рекао сам ти да ми то не радиш али добро сама бираш. Нећу ти се више јављати и готово ако стварно сматраш да ми ти ниси доста. Ћао!!".

Како пише "Индекс", скриншотови ових Вотсап порука лично су достављени осјечкој полицији, али особа која их је доставила није добила никакву повратну информацију.

Полиција поруке ни званично ни незванично није спомињала.

"Индекс" је у посједу и гласовних порука за које је особа која је познавала Михаелу потврдила да је на њима Михаелин глас.

У њима се жали на поруке које јој шаље 27-годишњи полицајац и говори да интензивније комуницирају тек неколико дана.

"Једноставно не можеш то писати (...) Одједном те поруке. То је онај класичан школски примјер (...) Класичан лов бомбинг. Ја то не пушим. Једном у животу сам то попушила и није ми било добро, опорављала сам се мјесецима. Овај пута ја то не...", рекла је.

У другој поруци препричава како је отишла до полицијске станице и видјела се с полицајцем.

"Он мени није ништа рекао, већ ме тако јако загрлио. Значи катастрофа... Мислим није катастрофа, већ онако ужасно ме јако загрлио. Знаш онако кад осјећаш... Ја сам тако знала загрлити бившег дечка кад сам мислила да ћемо прекинути или тако нешто. Тако је он мене. Тако јако и дуго ме јуче загрлио", говори у гласовној поруци.


Велико откриће: Елемент кључан за живот пронађен на Јупитеровом мјесецу Европа

Велико откриће: Елемент кључан за живот пронађен на Јупитеровом мјесецу Европа

Марк Плеша, адвокат осумњиченог полицајца Марка Смажила рекао је да нема никаквих сазнања о садржају порука.

"Тек сам чуо да постоје наводне Ватсап поруке, али немам никаквих информација о садржају тих порука ни о њиховој аутентичности", рекао је адвокат Плеш.

Навео је и да га из полиције нису питали о тим порукама.

"Могу само казати да је мој брањеник активно и доста конструктивно износио одбрану", рекао је потврдивши да се полицајац сада терети за тзв. обично убиство.

Подсјетимо, полиција је полицајца осумњичила за блаже кривично дјело довођења у опасност општеопасном радњом или средством из нехата, но ДОРХ је врло брзо преквалификовано кривично дјело које се 27-годишњаку ставља на терет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.