УИО

Од Турчина одузето 50.000 евра и 5.000 долара

 • Извор: АТВ
 • 06.05.2024. 10:06

На Аеродрому у Сарајеву цариници су одузели 50.970 евра и 5.000 америчких долара које је турски држављанин А.Х. илегално покушао да унесе у БиХ.

У Управи за индиректно опрезивање БиХ наводе да је новац одузет у сарадњи са Граничном полицијом БиХ.

”Током редовне провјере путника и путничког пртљага који су слетјели авионском линијом Истанбул - Сарајево, службеници су извршили преглед турског држављанина А.Х. који је поред личног пртљага имао сакривен новац различитих валута и то у износу од 50.970 евра и 5.000 долара”, саопштила је УИО БиХ.

Додају да је турски држављанин прије прегледа негирао да код себе има робу за царињење и да нема ништа осим личног пртљага и против њега ће бити покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

”Сви путници који уносе или износе готовину или вриједносне папире у износу већем од 10.000 евра дужни су да то пријаве царинским службеницима на међународним граничним прелазима”, наводе у УИО.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)