Мито

Одбио алкотест, нудио 100 КМ, па кажњен са 2.000 КМ

 • Извор: АТВ
 • 20.02.2024. 11:34

Окружни суд у Бањалуци осудио је Александра Д. на новчану казну од 2.000 КМ јер је приликом саобраћајне контроле покушао да подмити полицајце са 100 КМ.

Александар Д. је оглашен кривим за давање мита, а казну је дужан да плати три мјесеца од правоснажности пресуде. Уколико не плати казну, биће му одређено принудно извршење. Ако и тако не плати казну, у року од годину дана, казна ће бити замијењена за затворску и то за сваких 100 КМ по дан затвора.

"Суд је изрекао и мјеру безбједности одузимања новчанице од 100 КМ, која ће након правоснажности пресуде бити предата Агенцији за управљање одузетом имовином", саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

У пресуди се наводи да су полицајци оптуженог зауставили 24. јануара прошле године око 22.25 часова у улици Петра Великог. Возио је "Џип Патриот" и приликом претицања другог возила је заустављен.

"Након што су га полицијаци упитали да ли је конзумирао алкохол или дрогу оптужени је то негирао, а онда је одбио да се подвргне испитивању на алкохол и дрогу. Потом је рекао полицајцима `Сачекајте да се договоримо, вољан сам вас почастити и да идем кући`”, наводи се у пресуди.

Додаје се да су га полицајци упозорили да тако може починити кривично дјело давање мита, али је оптужени из новчаника извадио 100 КМ које је ставио у џеп службене јакне полицајца.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина