Суд БиХ

Одређен притвор адвокату Ступару и двојици ухапшених у акцији ”Спартакус”

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор познатом бањалучком адвокату Драгану Ступару, Бојану Ђокићу званом Ђурђо из Зворника и Страхињи Пандуревићу из Источног Сарајева који су ухапшени у акцији ”Спартакус”, незванично сазнаје АТВ.

Ради се о предмету који се односи на десеточлану групу осумњичену за организовани криминал.

”Осумњичени су под истрагом због организованог криминала, повезаног са кријумчарењем веће количине опојних дрога, прањем новца и другим кривичним дјелима. Предмет обухвата организовану криминалну групу која је дужи временски период дјеловала на подручју БиХ, а ради се о предмету у којем се реализује међународна сарадња са партнерским институцијама и агенцијама са подручја Белгије и ЕУ, а користе се и информације добијене дешифровањем Скај и Аном апликација”, саопштилој је Тужилаштво БиХ.

Предложен притвор бањалучком адвокату и ухапшенима у акцији ”Спартакус”

Предложен притвор бањалучком адвокату и ухапшенима у акцији ”Спартакус”

Осим тројице притворених под истрагом су још Бојан Раонић из Зворника, који у Белгији издржава затворску казну због трговине дрогом, затим Златан Ћук из Бијељине и Томислав Петровић из Пала, који се налазе у бјекству, Раонићева мајка Миладa и други.

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

”Адвокату Ступару на терет је стављено да је починио кривична дјела организовани криминал, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела, давање дара и других облика користи из Кривичног закона БиХ, те фалсификовање исправе из Кривичног законика Републике Српске”, наводи извор из правосуђа.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.