Суд БиХ

Одређен притвор адвокату Ступару и двојици ухапшених у акцији ”Спартакус”

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор познатом бањалучком адвокату Драгану Ступару, Бојану Ђокићу званом Ђурђо из Зворника и Страхињи Пандуревићу из Источног Сарајева који су ухапшени у акцији ”Спартакус”, незванично сазнаје АТВ.

Ради се о предмету који се односи на десеточлану групу осумњичену за организовани криминал.

”Осумњичени су под истрагом због организованог криминала, повезаног са кријумчарењем веће количине опојних дрога, прањем новца и другим кривичним дјелима. Предмет обухвата организовану криминалну групу која је дужи временски период дјеловала на подручју БиХ, а ради се о предмету у којем се реализује међународна сарадња са партнерским институцијама и агенцијама са подручја Белгије и ЕУ, а користе се и информације добијене дешифровањем Скај и Аном апликација”, саопштилој је Тужилаштво БиХ.

Предложен притвор бањалучком адвокату и ухапшенима у акцији ”Спартакус”

Предложен притвор бањалучком адвокату и ухапшенима у акцији ”Спартакус”

Осим тројице притворених под истрагом су још Бојан Раонић из Зворника, који у Белгији издржава затворску казну због трговине дрогом, затим Златан Ћук из Бијељине и Томислав Петровић из Пала, који се налазе у бјекству, Раонићева мајка Миладa и други.

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

”Адвокату Ступару на терет је стављено да је починио кривична дјела организовани криминал, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела, давање дара и других облика користи из Кривичног закона БиХ, те фалсификовање исправе из Кривичног законика Републике Српске”, наводи извор из правосуђа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?