ATV

ШГ Чемерница

Одузета огромна количина шуме у Кнежеву, власник пилане пријетио инспектору

 • Извор: АТВ
 • 12.02.2024. 11:49

Власник пилане из Кнежева С.С. нашао се под истрагом због сумње да је упутио озбиљне пријетње шумарском инспектору чиме је починио кривично дјело угрожавање сигурности.

Како сазнаје АТВ до пријетњи је дошло након што су на посједу од С.С. затечени камиони са илегално посјеченим стаблима.

АТВ незванично сазнаје да је у питању око 500 кубних метара дрвних сортимената.

У ПУ Бањалука наводе да је над С.С. из Кнежева извршена криминалистичка обрада због сумње да је починио кривично дјело угрожавање сигурности.

”У ПС Кнежево у петак око 13.30 часова је пријављено да је наведени непосредно прије пријаве упутио пријетње оштећеном што је код њега изазвало осјећај страха и угрожености”, наводе у ПУ Бањалука.


Шта је ово: Бајден објавио чудну фотографију и шокирао све

Шта је ово: Бајден објавио чудну фотографију и шокирао све

Додају да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу 'угрожавање сигурности, те је наложио да се предузму неопходне мјере и радње.

”Након комплетирања и документовања предмета против С.С. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу”, саопштила је ПУ Бањалука.

Помоћник министра за шумарство Раденко Лакетић потврдио је за АТВ да инспекција уз асистенцију полиције одузима илегално посјечену шуму.

"Нађене су одређене количине на постројењу 'Ми нисмо анђели' на Корићанима и то је горе остављено пошто тада није било обезбијеђено превозно средство и инспекција је дала потврду о чувању тих сортимената док се не обезбиједи превоз. Газдинство је обезбиједило превоз и у петак је превезене три туре и остала је још одређена количина. Међутим, власник постројења, или неко од блиских сродника, је ту пријетио и интервенисала је полиција како би наставило да се то превози", рекао нам је Лакетић.


Велика потрага у БиХ: Нестала двојица младића

Велика потрага у БиХ: Нестала двојица младића

Проблем представљају и лоши путеви због чега је отежан превоз заплијењених сортимената.

Лакетић објашњава да ће заплијењени сортименти бити превезени на мјестима предвиђеним за одлагање одузетих илегално посјечених сортимената на подручју Шумског газдинства "Чемерница" из Кнежева.


(Фото: Илустративна фотографија)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.