Drama u Zadru

Odvezao ga do bankomata: Taksista zatvorio turistu pa tražio mnogo više novca za vožnju

  • Извор: Индекс
  • 01.09.2023. 16:32

Policijski službenici Policijske stanice Zadar sproveli su kriminalističko istraživanje nad četrdesettrogodišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za krivična djela protivpravno oduzimanje slobode i iznuda na štetu stranog državljanina, objavila je policija.

Sumnja se da je 28. avgusta u Zadru, oko 9.30, na Liburnskoj obali po unaprijed smišljenom planu da se nepripadno okoristi, ponudio prevoz taksi-vozilom državljaninu Sjedinjenih Američkih Država, koji je pristao na vožnju od gradskog mosta do gradskog predjela Voštarnice, za dogovoreni iznos od 15 evra. Nakon toga osumnjičeni automobilom odvozi dvadesetpetogodišnjeg stranog državljanina okolnim ulicama do parkinga u Ulici Ante Starčevića u Zadru umjesto na dogovoreno odredište u Ulicu Postrojbi specijalne policije, gdje od njega za vožnju potražuje znatno veći novčani iznos.

Kovačević: Građani mirnim okupljanjem štite Ustav i poručuju da Srpskoj niko ne može sudi

Kovačević: Građani mirnim okupljanjem štite Ustav i poručuju da Srpskoj niko ne može sudi

Kako oštećeni nije pristao na novčani iznos znatno veći od dogovorenog, već je htio platiti dogovorenu cijenu, osumnjičeni mu je odbio predati stvari iz vozila, a potom ga je uz upotrebu sile ugurao u svoje taksi-vozilo, prijeteći mu i tražeći od njega iznos od 150 evra za vožnju, na što je oštećeni od straha na kraju pristao.

Odvezao ga do bankomata pa ga pustio

Budući da nije imao novac kod sebe, osumnjičeni ga je odvezao do obližnjeg bankomata da podigne novac, a tek kada mu je predao novac, pustio ga je i vratio mu njegove stvari iz taksi-vozila.

Oštećeni je događaj prijavio policiji, koja je odmah po saznanjima započela s provođenjem kriminalističkog istraživanja, u sklopu kojeg je osumnjičeni juče uhapšen te uz upotrebu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Dvojica Srba uhapšena na Lefkadi zbog sumnje da su silovali djevojčicu (14)

Dvojica Srba uhapšena na Lefkadi zbog sumnje da su silovali djevojčicu (14)

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u krivična djela protivpravno oduzimanje slobode i iznuda, osumnjičeni četrdesettrogodišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

O svim saznanjima u vezi obavljanja djelatnosti usluge prevoza policija će obavijestiti nadležne službe, objavili su iz policije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: