Ивана Илић

Огласила се мајка Данке Илић (2): Ево шта је рекла о снимку и вјештачењу телефона

  • Извор: Нова.рс
  • 02.04.2024. 12:32

Потрага за двогодишњом дјевојчицом Данком Илић, која је нестала прије тачно седам дана у Бањском пољу у Бору, и даље траје. Полиција непрестано чешља сваки педаљ мјеста на коме је дјевојчица посљедњи пут виђена, а један сегмент истраге усмјерен је и на снимак који је српски држављанин уснимио у Бечу, а на коме је наводно нестало дијете.

Ивана Илић, мајка нестале дјевојчице, први пут од када је Данка нестала открива да ли је погледала снимак на коме је наводно дјевојчица, али и колико је боле медијска нагађања да иза свега стоји управо она.

Ивана наводи да су супруг и она заједно, да се боре сваки дан да им се дијете што прије врати кући, али и да данима о њој излазе бројне небулозе.

- Држимо се колико можемо, само да се Данка што прије пронађе. Чекамо да се све ово заврши, надамо се најбољем, а онда ћемо се супруг и ја огласити јавно, и одговорити на све увреде, прозивке, небулозе. Зато се ми не оглашавамо. Боле ме све те спекулације, бацање кривице на мене и супруга - наводи потиштена Ивана.

На питање да ли је истинита информација да је претраживала граничне прелазе са Румунијом, али и колико може да кривично одговара, она је одговорила:

Гранични прелази, казне за кривична дјела - Ево шта је гуглала мајка мале Данке прије нестанка

Гранични прелази, казне за кривична дјела - Ево шта је гуглала мајка мале Данке прије нестанка


- Телефон је био на вјештачењу, само ћу то рећи. Да је тако, ја не бих била мајка која тражи своје дијете, мој статус би био другачији. Само да се Данка врати жива и здрава, а онда ћемо о свему проговорити - каже Ивана за Нова.рс.

На питање да ли је погледала снимак из Беча, на коме је наводно њено дијете, Ивана каже да јесте.

- Снимак сам погледела, али због тока истраге не смијем да коментаришем. Полицији свака част, људи не спавају, даноноћно траже. Надам се да ћемо што прије загрлити наше дијете - наводи мајка нестале Данке.

На питање да ли се нада да је њено ијдете добро, Ивана каже да другачије неће ни да вјерује.

- Не желим на другу опцију ни да помислим - закључује Ивана.

Амбасадор Србије у Аустрији: Приоритет је да утврдимо идентитет дјевојчице

Амбасадор Србије у Аустрији: Приоритет је да утврдимо идентитет дјевојчице


Опсадно стање у Бањском пољу

Велики број припадника полиције овог јутра је у Бањском пољу гдје иде од врата до врата и узима изјаве од мјештана у истрази нестанка Данке Илић (2) којој се сваки траг губи прије тачно 7 дана.

Стеже се обруч: Гранични прелаз између Србије и Румуније прешле жене са снимка из Беча?

Стеже се обруч: Гранични прелаз између Србије и Румуније прешле жене са снимка из Беча?


"Данкино сјећање на родитеље полако блиједи"

- Њена сјећања на родитеље полако могу да изблиједе. Не могу дуго да бивају учвршћена, само повремено да се јављају одређене сцене. Не можемо очекивати да је она сада у некој дубокој патњи као што би било дијете већ од пет година, која је много свјесније свега шта му се до тада дешавало у животу - изјавио је клинички психолог др Душан Вуковић говорећи о свијести двогодишњег дјетета ослањајући се на случај нестале Данке Илић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: