Вахидин Муњић

Огласио се директор ФУП-а након информација да је Радоичић оружје набављао у ФБиХ

  • Извор: n1info.com
  • 03.10.2023. 20:24

Директор ФУП-а Вахидин Муњић рекао је како ће се провјерити да ли је Милан Радоичић куповао оружје на простору ФБиХ, за шта га терети Више јавно тужилаштво у Београду.

"Федерална управа полиције подузеће активности које се односе на провјеру навода о томе да је лице Милан Радоичић од јануара 2023. године до 24. септембра набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи из Тузле. Већ ујутро затражићемо од органа Републике Србије да нам доставе расположиве информације, а након чега ћемо подузети мјере и радње из наше надлежности", рекао је Муњић, преноси Н1.

Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом Радоичићу одреди притвор због опасности од бјекства.

"Према наредби о спровођењу истраге, Милан Р. се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, Федерација БиХ, које му је испоручивано на територији Града Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локцијама на територији Косова", наводи се из тужилаштва.

Радоичића терете да је оружје набављао из Тузле

Радоичића терете да је оружје набављао из Тузле

Подсјећамо, Милан Радоичић је у петак, преко свог адвоката Горана Петронијевића, преузео одговорност за инцидент у селу Бањска на Косову.

Он је данас саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду због сумње да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет, саопштило је то тужилаштво.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.