ATV

Osuđen na 40 godina

Oni najčešće dolaze u posjetu Marjanoviću u zatvor

 • Извор: Курир
 • 19.02.2023. 21:23

Zoran Marjanović iz Borče, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pjevačice Jelene Marjanović, čeka u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu odluku o svojoj žalbi na presudu Višeg suda.

Prema priči izvora "Kurira", Marjanović živi za trenutak kada mu u posjetu dođu kćerkica kao i sin iz prvog braka.

Marjanović se od jula 2022, kada je presuda izrečena, nalazi u ćeliji zgrade u Bačvanskoj ulici sa još nekoliko pritvorenika.

"Do sada nije pravio probleme. Uglavnom čita, a dosta vremena provodi u molitvi. Porodica mu redovno dolazi u posjetu - kćerka, koju ima u braku s Jelenom, sin iz prvog braka, kao i brat i snaja, koji trenutno brinu od Zoranovoj kćerki. Oni mu donose hranu i neophodne stvari", kaže za "Kurir" izvor blizak ovoj porodici i dodaje:

"Ipak, najviše se obraduje kada vidi kćerku. Ona mu je smisao života, bukvalno živi za njen dolazak. Posloke njenih posketa mnogo se bolje oskeća. Nema nikakvih zahtkeva, samo mu je važno da se vidi s dkecom".

Podsjetimo, u presudi napisanoj na 698 strana navodi se da je Zoran suprugu Jelenu ubio na svirep i podmukao način u aprilu 2016. godine.

Sudija Jelena Škulić pročitala je 22. jula 2022. u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

"Sud stoji pri čvrstom uvjerenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanovć kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pjevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svjestan svog zločina", rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a navela je i da je ubica imao jake emocije prema žrtvi.

Zoran Marjanović nikada nije priznao ovaj zločin i sve vrijeme tvrdi da je nevin. Njegova odbrana uložila je žalbu na prvostepenu presudu, a još se očekuje odluka Apelacionog suda, koji će ovu presudu potvrditi ili suđenje vratiti na sam početak.

"Presuda je donijeta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je vidio da je uradio to krivično djelo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak", izjavio je advokat Nikola Dumnić, jedan od Zoranovih branilaca.

On je rekao "da je Zoranova kćerka vještačena, a njen iskaz se zlonamjerno tumači".

"Utvrđeno je da je dijete sposobno da svjedoči i da nije podložno konfabulaciji ili manipulaciji. Dijete je tvrdilo da se sve vrijeme nalazilo sa ocem i to je ključno! To ne tvrdi samo dijete, već i sigurnosne kamere. Zato je ova presuda skandalozna", kaže advokat.

Inače, o žalbi na presudu Marjanoviću odlučivaće veće od pet sudija Apelacionog suda jer je riječ o teškom ubistvu i visokoj kazni zatvora.

 • 17:20 Револуција 1917 (Р)

  Револуција 1917 (Р)

 • 17:50 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)