Tužilaštvo BiH

Optužen za nezakonito skladištenje velike količine zlata i srebra

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2023. 11:34

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Stankovića (55) iz Novog Grada zbog sumnje da je nezakonito skladištio velike količine zlata i srebra.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Stankovića (55) iz Novog Grada zbog sumnje da je nezakonito skladištio velike količine zlata i srebra

Optuženi se tereti da je, kao vlasnik preduzetničke radnje „Royal-Gold“ koja se nalazi u Prijedoru i kao registrovani porezni obveznik kod Porezne uprave Republike Srpske 6. marta 2019. godine u prostorijama navedene radnje, uskladištio robu, predmete od plemenitih metala ukupne težine od skoro 5 kilograma srebra i zlata i to nakit od zlata ukupne težine 216,62 grama i nakit od srebra ukupne težine 4.748,62 grama.

“Za navedenu robu optuženi nije imao dokumentaciju o porijeklu, koja je propisana odredbama Zakona o trgovini Republike Srpske, niti za istu postoji dokumentacija o plaćenom porezu na dohodak u smislu odredbi Zakona o porezu na dohodak Republike Srpske”, navodi se u optužnici.

Optuženi se tereti da je uskladištio robu od plemenitih metala od zlata i srebra na koju se plaća porez po poreskom zakonodavstvu BiH, za koju nije imao propisanu dokumentaciju o porijeklu robe niti o plaćenom porezu, čime je počinio krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина