Примање мита

Оптуженом рекао да је новац означен, а он га уз осмијех узео!

Свједочењем Ђорђа Гајића, директора теслићке фирме ”Елград”, у Окружном суду у Бањалуци почело је суђење некадашњем директору Шумског газдинства ”Борја” Ненаду Душанићу (61), оптуженом да је тражио и примио мито у износу од 5.000 КМ.

Гајић је у судници потврдио да је Душанић од њега тражио и узео 5.000 КМ. Објаснио је да је приликом примопредаје новца био озвучен, те да га је оптужени том приликом питао: ”Да ли је новац означен?”. Одговорио му је да јесте, а Душанић се само насмијао и узео новац.

Свједок је испричао да је са Шумама имао уговор о одржавању шумских камионских путева, вриједан 6.400 КМ. Приликом једног састанка Душанић му је у својој канцеларији предочио списак радова које је ”Елград” извео. На папиру је била ставка 5.000 КМ на којој је само писало ”Елград”.

”Када сам га питао шта је то и гдје су ти радови, рекао је: ”То ћеш мени донијети”. Ископирао ми је папир како би то провјерио и схватио да је то фиктиван посао који није урађен”, испричао је Гајић.

Objavljen snimak: Evo kako je uhapšen Nenad Dušanić!

Objavljen snimak: Evo kako je uhapšen Nenad Dušanić!

Тврди да га је Душанић касније звао и тражио да донесе новац. Гајић каже да се ”ломио” и размишљао шта да уради. Сусрели су се на страначком састанку и Душанић му је рекао да дође да то ”заврше”. Након тога је све пријавио полицији и постао њихов сарадник.

”Састали се и причали о свему, па и проблемима које смо имали јер је ”Борја” каснила са испоруком трупаца ”Елграду”. Коверту са новцем дао сам му пред крај састанака. Он је узео коверту и питао: ”Да ли је новац означен”. Рекао сам да јесте, а он се само насмијао”, испричао је Гајић.

Додао је да је прије тога Душанић од њега тражио да обезбиједи још 5.000 КМ за рафтинг запослених у ШГ, те да му је рекао да ће толико дати и Срђан Кљечанин.

Uhapšen direktor ŠG Borja

Uhapšen direktor ŠG Borja

На питања одбране Гајић је потврдио да није директно полицији пријавио Душанића, већ након што му је Радислав Ђурић договорио састанак с полицијским инспекторима. На питање да ли је Ђурић био заинтересован за смјену и кривично гоњење Душанић, свједок је одговорио потврдно.

”Када сам Ђурићу поменуо да је Душанић тражио новац, он је говорио да то пријавим полицијим. Касније ме је звао и говорио да то пријавим, наводећи да то треба ријешити прије него што Лубин (како су звали Душанића), не оде на годишњи одмор”. Говорио је да се Лубина ”осоколио” и да то треба завршити”, истакао је Гајић, потврдивши и да је његов отац у лошим односима са Душанићем.

Nenad Dušanić isključen iz stranke

Nenad Dušanić isključen iz stranke

Републичко јавно тужилаштво Душанићу на терет ставља да је од маја до 6. јула 2023. године Гајића, као извршиоца радова на поправци и одржавању шумских камионских путева на подручју ШГ "Борја" вриједних 6.440 КМ, захтијевао и примио 5.000 КМ у вези са реализацијом уговорних обавеза. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм