Osnovni sud u Mrkonjić Gradu

Osuđen na pola godine zatvora zbog pljačke radnice u Ribniku

 • Izvor: nezavisne.com
 • 16.12.2022.06:00

Đorđe Đukić (50) iz Ribnika osuđen je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu na pola godine zatvora zbog razbojništva nad radnicom sportske kladionice u Ribniku koju je maskiran sačekao u mraku, oborio na tlo i oteo joj pazar od oko 3.000 maraka.

Optužnica ga je teretila da je 25. aprila ove godine oko 22.50, u mjestu Donja Previja, maskiran došao do sportske kladionice gdje je u mraku iza lokala sačekao radnicu M.T., znajući da će ona tuda proći.

"Kada je oštećena krenula da se penje uz stepenice sa dnevnim pazarom koji je bio zaključan u metalnoj kasi, iz mraka joj se obratio glasnim riječima: 'Stani, stani', a zatim joj je prišao s leđa i s obje ruke uhvatio za ramena te je odgurnuo u stranu, a oštećena je pala na tlo", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je optuženi uzeo metalnu kasu u kojoj je bilo 3.095 maraka i krenuo da bježi.

Prema ranijim informacijama iz istrage, značajnu ulogu u identifikaciji i hapšenju razbojnika imali su građani koji su vidjeli pljačku i osumnjičenog koji je tada bio pobjegao sa kasom u kojoj je bilo 2.657 KM i 225 evra.

Naime, u momentu pljačke na ulici je bilo više građana koji su to primijetili i odmah obavijestili policiju.

Izjave građana su pomogle policiji prilikom potrage za razbojnikom jer su objasnili kako je izgledao i u kojem pravcu je pobjegao te su tako pomogli da se u što kraćem roku uhapsi osumnjičeni i potpuno rasvijetli krivično djelo.

Kada je otkriven utvrđeno je i da je u pitanju muškarac koji je posjećivao kladionicu koju je tada opljačkao.

U presudi je navedeno da se Đukiću izriče mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta i to: braon kapa sa bijelim šarama, kapa crne boje sa ušivenim najlon čarapama, nož sa plastičnom crnom drškom i platnena rukavica.

Optuženi je dužan platiti troškove krivičnog postupka od 150 maraka, kao i troškove branioca koji će se naknadno utvrditi, a sve je dužan platiti 30 dana od dana pravosnažnosti presude. 

 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina