Slobodu plaća sa 18.000 KM

Osuđeni za premlaćivanje Duška Brkića zamijenio zatvorsku kaznu novčanom

  • Извор: Српскаинфо
  • 13.02.2023. 07:34

Anđelo Miletić (24) iz Banjaluke, koji je osuđen zbog brutalnog premlaćivanja Duška Brkića Gere (57) izrečenu zatvorsku kaznu od godinu, zamijenio je novčanom od 18.000 KM.

Rješenje od zamjeni zatvora novčanom kaznom donio je Osnovni sud u Banjaluci na osnovu njegovog zahtjeva.

Po toj odluci Miletić je dužan da 18.000 KM izmiri u roku od tri mjeseca, a u protivnom, ići će iza rešetaka.

Osim Miletića, u ovom slučaju u drugostepenom postupku za krivično djelo teška tjelesna povreda osuđeni su David Krneta i Miloš Ćulum na po pola godine zatvora.

Brkićev punomoćnik, advokat Marko Mikeš, istakao je da će se žaliti na  odluku suda jer je Anđelo praktično ponovo osuđen na novčanu kaznu kao i u prvostepenoj presudi, što je za njih neprihvatljivo.

Prvostepena presuda po kojoj je Miletić bio osuđen na 12.000 KM, Krneta na 4.000, a Ćulum na 2.000 KM. Novčana kazna ukinuta je i izmijenjena nakon žalbi oštećenog Gere pa su trojcu izrečene zatvorske kazne.

Prema optužnici, Miletić, Krneta i Ćulum napali su Brkića 28. septembra 2017. nakon svađe u kafiću “Intermeco” u Kosovskoj ulici u Banjaluci. Kako je  navedeno u optužnici, Miletić je nakon svađe flašom udario Brkića u glavu i on je pao.

Zatim su ga Krneta i Ćulum udarali nogama po glavi i tijelu dok je ležao. Navodi se da je Krneta razbijenom pivskom flašom Boškovića isjekao po leđima. Stoji da su mu nanijeli teške povrede, saznaje Glas Srpske.

Anđelu Miletiću se u Okružnom sudu u Banjaluci sudi zbog napada i premlaćivanja vojnika Oružanih snaga BiH Siniše Blagojevića kojem je na svadbenom veselju njegov brat Aleksandar Miletić nožem izbio oko.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина