Skoplje

20 godina zatvora za oca koji je ubio tromjesečnu bebu

  • Извор: Блиц
  • 01.02.2023. 16:57

Krivični sud u Skoplju osudio je danas na 20 godina zatvora Skopljanca Suada Bajrama (45) koji je optužen za ubistvo svog tromjesečnog djeteta.

Bajram je proglašen krivim za “ubistvo iz nasilja u porodici”, pošto je pred sudijama priznao krivicu i izrazio žaljenje i kajanje.

U sudnici je, odgovarajući na pitanja, rekao da nema šta da kaže, ali se požalio svojoj advokatici da je 20 godina zatvora za zločin koji je počinio veoma visoka kazna.

– Dvadeset godina zatvora je veoma visoka kazna. Sada imam 45 godina i koliko ću biti u zatvoru? Imam još troje maloljetne djece i nema ko da brine o njima. Mislio sam da ću dobiti manju kaznu – požalio se Bajram advokatici.

Tužiteljka Marija Demirova Panajotova je zatražila produženje mjere pritvora Suadu Bajramu do pravnosnažnosti presude, što je sud prihvatio.

U septembru prošle godine Osnovno tužilaštvo u Skoplju je pokrenulo istražni postupak protiv Bajrama zbog ubistva iz člana 123. stav 2. tačka 2 Krivičnog zakonika, za šta je predviđena kazna od najmanje 10 godina, a najviše doživotni zatvor.

Prema tužilaštvu, osumnjičeni je u noći između 25. i 26. septembra, dok je bio u domu u Skoplju sa četvoro maloljetne djece počeo da udara tromjesečnog sina rukama i nogama po glavi i tijelu i tako mu nanio višestruke povrede od kojih je beba preminula.

Тагови: