Priboj

Otac nestale Ilinke: Danas ću je uz rijeku tražiti sam

  • Izvor: Blic
  • 01.01.2023.17:43

U trenucima novogodišnje euforije ima i onih kojima je ovaj doček jedan od najtežih.

Otac Ilinke iz Priboja koja je nestala prije 20 dana ima samo jednu želju, a to je da pronađe kćerku i od traganja ne odustaje nijedan jedini dan.

– Vjerovatno vrijeme čini svoje i možda se neki ljudi udaljavaju ili su po strani. Ovo jeste moja životna bitka, moja najveća životna bitka koju moram da dobijem. Vama želim da zamislite neku lijepu želju i praznike provedete uz nekog ko vam mnogo znači, a moja želja je moja Ilinka – napisao je njen otac Dalibor.

On i dalje apeluje na sve ljude dobre volje, udruženja i profesionlace da ostanu uz njega i pomognu mu da pronađe svoje dijete.

-Išao sam u Rudo, sa pripadnicima policije pratili smo rijeku. Vidio sam se sa ljudima iz GSS i Ronilačkog kluba. Danas ću vjerovatno sam pretraživati Lim”, dodao je Dalibor.

Ilinka je posljednji put viđena 12. decembra u popodnevnim satima u starom dijelu Priboja na pješačkoj stazi, odakle joj se gubi svaki trag.

Podsjetimo, djevojka je krajem septembra već jednom nestala, a na brdu iznad Priboja pokušala je samoubistvo tako što se otrovala lijekovima.

Tada se čitav Priboj udružio i krenuo u potragu, našli su je bez svijesti, a ljekari u pribojskoj bolnici tada su joj jedva spasili život, prenosi Blic.