Vršac

Otac usmrtio bebu staru dva i po mjeseca

  • 11.08.2020.14:26

Beba iz Vršca stara svega dva i po mjeseca, preminula je u petak na Institutu za majku i dijete nakon što ju je, kako Telegraf.rs saznaje, otac T. M. tukao.

Kako saznajemo, majka je sa muškom bebom došla na Institut 25. juna, kada je slučaj nasilja u porodici i prijavljen nadležnim institucijama.

To za Telegraf.rs potvrđuju i iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

- Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan poslije toga, 26. juna, određen pritvor - kažu za Telegraf.rs iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i naglašavajući da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Bebi funkcije mozga nisu bile ispravne

Ova hrabra, tek rođena beba, dugo se, čak mjesec i po dana, borila sa nanijetim povredama, sve do 7. avgusta, kada je, nažalost, preminula.

Vršačko osnovno tužilaštvo je odmah posle smrti deteta izdalo naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dječaka.

Poslije ovog tragičnog događaja, slučaj je pripao Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nebojša Živković, kaže za portal Telegraf.rs da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, te da će obdukcija pokazati koji je tačan uzrok smrti.

- Ljekari su održavali bebu u životu, ali je ona nažalost preminula. Ocu je određen pritvor, a naložena je obdukcija. Sada čekamo obdukcione rezultate, posle čega će pritvoreni biti saslušan - navodi Živković.

(Telegraf)