Završena obdukcija

Otkriven uzrok smrti petogodišenjeg dječaka -sedme žrtve požara u Brčkom

  • Izvor: nezavisne.com
  • 27.10.2021.11:19

Uzrok smrti petogodišnjeg dječaka koji je sedma žrtva požara u brčanskom naselju Suljagić Sokak je opeklinski šok.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Brčko, to je rezultat obdukcije tijela petogodišnjaka koja je rađena nakon što je dijete podleglo, piše portal "nezavisne.com".

Dječak je preminuo u noći s nedjelje na ponedjeljak na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli , nakon nezapamćene tragedije koja se desila u subotu u kući u Brčkom, a za šest ranijie nastradalih rezultati obdukcije pokazali su da je smrt nastupila usljed trovanja ugljen-monoksidom, a po nalogu tužilaštva Brčko, je urađena obdukcija i sedme žrtve.

Tokom ovog požara povrijeđeno je bilo ukupno sedam maloljetnika, a među njima je bio dječak koji je nažalost izgubio bitku za život.

Njih šest bilo je smješteno u bolnici u Brčkom, dok je dječak, uzrasta oko pet godina, u teškom stanju bio hospitalizovan u UKC u Tuzli gdje je preminuo u ponedjeljak iza ponoći na Klinici za dječije bolesti, u jedinici intenzivne njege,

Ova tragedija zavila je u crno Brčko gdje je srijeda, 27. oktobar, bila proglašena  Danom žalosti zbog sugrađana nastradalih u požaru.