Čapljina

Otkrivene 93 stabljike konoplje u graničnom pojasu BiH, dvoje uhapšeno

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2022.13:49

Zasad opojne droge indijske konoplje otkriven je juče u mjestu Počitelj – Brdo u graničnom pojasu na području opštine Čapljina, naveli su iz Granične policije BiH.

Tokom operativne akcije „Plantaža“ otkrivene su 93 stabljike opojne droge indijske konoplje visine od dva i po do tri metra. Na spomenutoj plantaži zatečena su i dvojica državljana BiH, koja su uhapšena. 

„Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Кantonalnog tužilaštva  Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prema njegovoj naredbi državljani BiH su lišeni slobode, a predmet ustupljen službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona“, saopšteno je iz Granične policije.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika GPBiH.

„Ovim putem pohvalio bih pripadnike Granične policije BiH, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta“, rekao je Galić.

U realizaciji ove akcije pripadnici Granične policije BiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlade Republike Češke.