Убиство у Добоју

Ово је осумњичени саучесник у убиству Саше Кулишића: Има 19 година, био љубавник Андрее Кајганић

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2024. 14:32

Добојска полиција и даље склапа све коцкице бруталног убиства Саше Кулишића (46), који је потресао регион, а за који су осумњичени његова супруга Андреа Кајганић (32), те њен млади љубавник Дражен Лазаревић (19).

Први резултати истраге указују да су се Андреа и Дражен одлучили на злочин како би могли да наставе своју љубавну везу за коју је, како незванично сазнајемо, убијени недавно и сам сазнао.

Не искључује се могућност да иза свега стоји користољубље, односно да су осумњичени жељели да се докопају Кулишићеве имовине, увјерени да ће им остати његова кућа, посао... 

"Сви детаљи злочина се детаљно испитују, а трага се и за одређеним доказима, као што је нож за којим трагају рониоци Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске”, наводи извор АТВ-а.

Ронилачки тим САЈ-а трага за ножем којим је убијен Кулишић

Ронилачки тим САЈ-а трага за ножем којим је убијен Кулишић

Кајганићева и Лазаревић ће бити предати тужилаштву. Уколико се докаже кривица Кајганићевој, према Кривичном законику Републике Српске, пријети казна доживотног затвора.

Лазаревић не може добити доживотну казну затвора

С друге стране Лазаревићу се доживотни затвор не може изрећи, будући да није напунио 21 годину.

”Казна доживотног затвора не може се изрећи учиниоцу који у вријеме извршења кривичног дјела није навршио двадесет и једну годину живота, нити трудној жени”, наводи се у закону.

Подсјетимо, Кулишићево тијело пронађено је у шуми недалеко од излетишта Преслица код Добоја. Био је наг, везан за дрво, канапом и селотејп траком. Како је саопштио начелник ПУ Добој Слободан Радинковић као директни извршилац убиства осумњичена је његова супруга Андреа, док се Лазаревић терети за саизвршилаштво и помагање злочина.

ПУ Добој: Супруга Кулишићу нанијела смртоносне повреде

ПУ Добој: Супруга Кулишићу нанијела смртоносне повреде

Злочин је почињен јуче око један сат иза поноћи, а полиција је пронашла доказе који указују да је све било детаљно планирано. Наводно је Кулишић био омамљен лијековима, што ће бити предмет вјештачења, а потом је нападнут у кревету. Сумња се да је у својој кући везан и убачен у аутомобил којим је превезен до шуме у којој је убијен ножем. Смртоносне повреде му је, како се сумња, задала супруга.

Да је злочин био планиран потврђује и то да су Андреа и Дражен у Бањалуци изнајмили аутомобил и стан на дан. Ту су довезли Андреин ауотмобил, да би се у Добој вратили изнајмљеним ”пежоом”. И у Добоју су рентали друго возило. Након убиства поново су отишли за Бањалуку и вратили изнајмљени ”пежо”. Дражен је ухапшен у Добоју, а Андреа је лоцирана и ухапшена у изнајмљеном стану у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.