ATV

Tužilaštvo traži pritvor

Ovo je spisak povreda koje je hirurg nanio ženi

 • Izvor: Blic
 • 03.02.2023. 15:21

Treće osnovno javno tužilaštvo zatražilo je danas od suda da Nikoli Ostojiću, hirurgu koji je uhapšen zbog sumnje da je brutalno pretukao svoju suprugu I.O. odredi pritvor do 30 dana zbog bojazni da će ponoviti djelo, uticati na svjedoke, kao i zbog činjenice da mu je zaprijećena kazna zatvora veća od pet godina.

Kako je saopšteno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, nesrećna žena je od batina zadobila višestruke teške tjelesne povrede, piše Blic.

On je u više navrata od početka januara do početka februara, prema svojoj supruzi vršio nasilje šutirajući je nogama i udarajući je rukama po glavi i cijelom tijelu, udarajući je predmetima podobnim da tijelo teško povrijedi, daveći je kablom, čupajući je za kosu, upućujući joj prijetnje, ponižavajući je i vrijeđajući je, a usljed čega joj je ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet, te joj je nanio višestruke povrede u predijelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usljed čega su oštećenoj polomljena četiri rebra kao i lijeva laktična kost – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako se dodaje, Tužilaštvo je nakon saslušanja gdje se Ostojić branio ćutanjem predložilo sudu da mu odredi pritvor po tri osnova – okolnosti da će svojim boravkom na slobodi uticati na svjedoke, da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično djelo ili učiniti djelo kojim prijeti, te da je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret zaprijećena kazna preko pet godina zatvora, a da je krivično djelo izvršeno sa elementima nasilja, te da je način izvršenja kao i težina posljedice dovela do uznemirenja javnosti.

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina